spot_img

Taiwans uafhængighed udgør kernen i konflikten mellem USA og Kina

BAGGRUND: Trods positive tegn på fornyet diplomatisk dialog mellem Kina og USA står de to lande stejlt over for hinanden i spørgsmålet om Taiwan. Da den kinesiske og amerikanske præsident for halvanden uge siden mødtes ved dette års G20-topmøde, var der en klar rød linje fra Kina, hvis relationen mellem de to supermagter skal styrkes: Taiwan er en del af Kina.

Der kan være grund til en spæd optimisme i såvel Indo-Pacific som i Vesten, efter at Kinas præsident Xi Jinping og USA’s præsident Joe Biden i sidste uge holdt et mere end tre timer langt møde. Det skete i forbindelse med det netop afviklede G20-topmøde på indonesiske Bali, hvor de to præsidenter for første...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer