spot_img

Fem år efter flytning til Svanemøllen kan officersskole være på vej retur til Nyholm

Med den øgede trussel mod Danmark og en massiv forøgelse af forsvarsbudgettet bliver der brug for både flere soldater og tjenestesteder. Det kan ende med at redde frasalget af Nyholm, og i Søværnet har man allerede planen klar for at genetablere Søværnets Officersskole på Holmen og aflyse udflytningen af Center for Sømilitær Teknik og officersskolens simulator.

Teksten i det eksisterende forsvarsforlig 2018-2023 er ganske klar.

”Partierne er enige om udflytning af Søværnets enheder fra Nyholm og frasalg af dele af Nyholm. Det indebærer, at Søopmålingen flyttes til Frederikshavn, Center for Dykning flyttes til Korsør, Center for Sømilitær Teknik flyttes til Korsør,...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Olesen
Læser
Anders Olesen
24. april 2023 12:11

Når gamle politiske beslutninger ikke harmonerer med nutiden skal de selvfølgelig ændres. At Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance tilsyneladende fastholder udflytningen er uforståeligt, og at hævde at forsvaret ikke imødekommer politikerne er helt forkert. Forsvarsledelsen har ikke gjort andet i mere end 20 år uden at råbe op, og derfor har vi ikke et reelt forsvar. Bevar Holmen og tilbagefør Sjælsmark til Forsvaret. To indlysende muligheder som både Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance burde støtte.

Michael.larsen
Læser
Michael.larsen
24. april 2023 12:11

Mig bekendt er der stadigvæk nogle af dykkerskolens aktiviteter på Nyholm.

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
25. april 2023 15:08

Hvis det kun er tale om selv skolebygningen, kan der jo ikke være tale om så omfattende renovering? Jeg mener at kanonbådskurene og Takkelage-huset er jo solgt og renoveret for de nye ejeres regning.

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
24. april 2023 14:30

Selvfølgelig er det en smuk og romantisk drøm, at Søværnet bliver genetableret på Holmen, i de helt unikke historiske omgivelser.

Men virkeligheden er jo ofte noget andet, når først man får lagt de nationalromantiske briller og flytter øjnene fra Guldaldermalerne på Christiansborgs gange…
Bygningsmassen på Holmen er på ingen måde længere egnet til brug af et moderne forsvar. Og vælger man alligevel at genoptage aktiviteterne på området, skal man først igennem en vanvittigt dyr renovering af bygningerne.
Og husk på, at de mest af bygningsmassen og de grønne arealer netop er blevet fredet, hvilket igen vil få prisen til at stige, når først håndværkerne rykker ind.

Man må blot tørt konstatere, at det endnu en gang kommer bag på politikerne at deres tidligere handlinger har konsekvenser. Man må befinde sig i en speciel drømmeverden, når man tror at bygninger kan henstå i årevis uden vedligeholdelse og så tages i brug med det samme, blot fordi 179 personer ændrer opfattelse.
Og hvor er logikken i, at man skal bruge uforholdsmæssige store summer på genetableringen af gammel utidssvarende bygningsmasse, når pengene kan bruges mere fornuftigt på nye og tidssvarende bygninger der også fremadrettet kan understøtte det danske forsvar?