spot_img

FFG i Flensborg kan have 20 kampvogne af typen Leopard 1A5 klar på tre måneder

Kilder bekræfter over for OLFI, at den danske regering ønsker at tilbagekøbe et »større tocifret antal« kampvogne af typen Leopard 1A5 fra Tyskland med henblik på donation til Ukraine. Ifølge virksomheden FFG i Flensborg kan virksomheden levere 40 nyrenoverede kampvogne i løbet af et halvt år.

Det kan gå ganske stærkt. Hvis den danske regering beslutter sig for at tilbagekøbe nogle af de kampvogne af typen Leopard 1, som Forsvaret i 2010 solgte til den tyske virksomhed Flensburger Farhzeugbau Gesellschaft (FFG), kan virksomheden i løbet af få måneder have første leverance af 20 kampvogne klar. Det fortæller salgsdirektør Thorsten Peter fra FFG.

Han bekræftede tirsdag...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
1. februar 2023 22:03

De russiske kampvogns- og ammunitionsfabrikker har arbejdet i treholdsskift siden sommeren eller efteråret 2022. Europas beholdninger af materiel og ammunition var meget små før krigen, og synker hastigt. Ukraine er i fare af den grund. FFG og KMW bør bringes ind i kampen i treholdsskift. Når det tager FFG et halvt år at klargøre 40 kampvogne, er det uhyggeligt langsomt, og regeringerne må betale hvad det koster at sikre fred og frihed.