spot_img

»Det er ingen hemmelighed, at vi har 99 Leopard 1A5 fra den danske regering«

Den tyske virksomhed Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft bekræfter over for OLFI, at den har 99 danske kampvogne af typen Leopard 1A5 holdende på depot i Flensborg. Kampvognene har brug for reparation og vedligeholdelse for at blive ”klar til kamp”. Men det er ikke nødvendigt at opgradere dem.

Ukraine skriger på kampvogne. I krigen mod Rusland har det krigsplagede land brug for alt det krigsmateriel, som det kan støve op blandt allierede i Vesten. Mandag besøgte statsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) byerne Odessa og Mykolaiv, som ligger små 70 km nordvest for Kherson. Her var kampvognene...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Gunnar Knudsen
Læser
Gunnar Knudsen
4. februar 2023 18:06

Selvfølgelig skal vi give dem de overflødige leopard kampvogne.
Putin skal trykkes tilbage til den eksisterende grænse og blive der.
Hvis han får Ukraine, hvad bliver det næste, Moldova og hvad mere, det kan man bare ikke gøre i 2023.
Russerne havde det så godt, de var på vej frem økonomisk og så laver han/de sådan noget lort og fører dem langt bagud igen i meget lang tid, da ingen tror på dem mere.

Christian Lassen
Læser
Christian Lassen
28. februar 2023 9:43

Se at komme i gang også med kampfly, i modsat fald smadres Ukraine unødvendigt meget, og chance for at krigen tabes forøges med uoverskuelige konsekvenser for hele verden og i særdeleshed små lande som Danmark, der ikke har vilje til at bruge penge på forsvar, men taler og taler, og udsætter påtrængende handling.

Lars Dalgas
Læser
Lars Dalgas
1. februar 2023 8:52

Skal vi nu ikke lade tyskerne donere de kampvogne fremfor selv at bruge pengene på at få dem afsted?