spot_img

Massiv hjælp til Ukraine får konsekvenser for det danske forsvar mange år frem

KOMMENTAR: Det lyder godt, når Danmark donerer våben, ammunition, materiel og penge til Ukraine og samtidig forklarer, at pengene kommer fra en strakspulje på 7 mia. kr. fra det nationale kompromis. Bag de gode intentioner ligger imidlertid en barsk sandhed, som ingen ønsker at tale om. Regeringens udmeldinger ligner »grov vildledning« af befolkningen.

Det bliver ved. De danske politikeres ønsker om at hjælpe Ukraine vokser for hver måned, der går. Donationerne bliver flere, våbnene og materiellet større, beløbene vokser, og udadtil forsøger Danmark at spille rollen som landet, der er i førertrøjen, når det gælder de gode viljer. Nu sender vi flere penge til Ukraine og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
22. august 2022 20:31

Jeg kan på ingen måder være uenig i budskabet ovenfor!
Men hvad der efterhånden giver mig knopper over hele kroppen, ikke mindst med et forestående valg i horisonten, er den noget kedelige standard konklusion hvor der peges fingre af den siddende regering.

For sandheden er jo, at det er samtlige af de “gamle” partier som står bag aftalen og forvaltningen af samme. Og det bliver helt sikkert også disse partier, der kommer til at sætte retningen i det kommende Forsvarsforlig.
Men ikke mindst det faktum, at det er de samme partier der år efter år, siden den Kolde Krigs slutning, i fællesskab, har ført kniven over Forsvaret og dermed Danskernes sikkerhed, burde være den konstante fællesnævner, når vi diskuterer Forsvarets tilstand.
Og hvis der er en ting historien har lært os, så er det at uanset hvem der sidder med Regeringsmagten, ja så er der ingen substans i de udmeldinger der kommer på Forsvarsområdet!
Og med de 7 milliarder er det tydeligere end nogensinde, at alt er ved det gamle. Der loves og forsikres over en bred kam, men resultatet er det samme som ved alle Forsvarsforlig indgået siden murens fald i 1989.
Befolkningen forføres med nøje tilrettelagte pressekonferencer, hvor ministre, forligspartnere og embedsmænd står med alvorstunge miner, for at præsentere hvordan vi nu endelig får bragt det Danske Forsvar ind i fremtiden.
Efter hurra ordene, vender vi så tilbage til hverdagen, med manglende personel, nedslidte etablissamenter, manglende ammunition, nedslidt materiel, manglende leverancer osv.

Sandheden er, at politikerne ALDRIG leverer det de lover, og konsekvenserne tales ned af Forsvaret selv. Lidt smart iscenesættelse af udsendelser, overbeviser befolkningen om at Dansk Forsvar er “second to none”.
At det ikke har haft fatale konsekvenser for personellet, skyldes udelukkende en lille, og ikke mindst utrolig loyal stamme af befalingsmænd, som formår at holde sammen på tingene, trods det at de dagligt modarbejdes af politikere og embedsmænd, som aldrig har oplevet nogen alvorligere trussel end at kaffeautomaten ikke er fyldt op, når de møder ind om morgenen…!
Men på et tidspunkt forsvinder disse mirakelmagere og hvad så?

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
15. august 2022 17:06

Jamen, det koster jo at være med. Jeg tror personligt det bliver en mere sikker investering end at bruge penge herhjemme uden en godkendt plan.