spot_img

130 danske instruktører skal uddanne ukrainske soldater i Storbritannien

Danmark støtter et britisk træningsprojekt med 130 danske soldater og tilbyder samtidig at træne ukrainske soldater i Danmark. På international donorkonference i København torsdag vil Danmark donere yderligere 820 mio. kr. til Ukraine. Samtidig vil Danmark tilbyde at uddanne befalingsmænd og støtte Ukraine i opbygningen af et hjemmeværn.

Kontrasten var slående. Onsdag eftermiddag bød forsvarsminister Morten Bødskov (S) pressen velkommen på Kastellet i København sammen med sin britiske kollega, Ben Wallace, og Ukraines forsvarsminister, Oleksii Reznikov. Det skete i strålende sol og varmt dansk sommervejr, mens turister slentrede roligt forbi i denne lille historiske oase...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Jeg er først og fremmest soldat«

Abonnement
INTERVIEW. Fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard er efter eget udsagn rundet af en livslang karriere i Forsvaret og kender personligt til frustrationer over besparelser og ammunitionsmangel. Men han erkender også, at det næppe er muligt at løse alle Forsvarets problemer. General og fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard har sit arbejde skåret ud...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
11. august 2022 13:14

Man ville formentlig kunne hente en del instruktører fra Forsvarets reserve, og dermed undgå at belaste strukturen.
Vi er mange med en baggrung som instruktør og stregbefalingsmand eller reserveofficer som kunne udfylde ganske mange funktioner som instruktører i grundlæggende soldaterfærdigheder.
Tænk nu for en gangs skyld lidt kreativt, når man nu har insisteret på at skære Forsvaret ned til et absolut eksistensminimum. Jeg er med på at ministerens faglige og historiske viden om Forsvarets reserve og uddannelser må forventes at være minimal, men der må da være nogen i hans nærhed som stadig har både viden og rygrad til at tænke nyt og åbne munden.