spot_img

Bødskov afviser flere penge til Forsvaret inden indgåelsen af et nyt forsvarsforlig

INTERVIEW: Forsvarsminister Morten Bødskov måtte afbryde sin deltagelse på Folkemødet på grund af en »akut opstået hastesag«. Han nåede dog at fortælle OLFI og Radio4, at udsendelsen af en kampbataljon til Letland ifølge ham i sig selv udgør en styrkelse af det danske forsvar. Samtidig slår han fast, at der er flere våben på vej til Ukraine fra Danmark.

To timer. Det var alt, hvad forsvarsminister Morten Bødskov (S) nåede at deltage i Folkemødet på Bornholm. Han landede lørdag morgen i Rønne og deltog som det første i et interview hos Politiken kl. 10.00. I timen mellem 11 og 12 gæstede han Danske Maritime til en debat om fremtidens forsvar og fortsatte derefter...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Christensen
Læser
Bjørn Christensen
18. juni 2022 17:07

Det er beklageligt at forsvarsministeren fortsætter trenden som “Komiske Ali”. De højtravende udtalelser om styrkelse af forsvaret viser sig endnu engang, at være “varm luft”. Danmark fortsætter som det mest fodslæbende NATO medlem.

Anders Bandholm
Læser
Anders Bandholm
19. juni 2022 10:49

Oversat fra politikersprog til almindeligt dansk. “Styrkelse” betyder i denne sammenhæng IKKE styrkelse af kapacitet, robusthed eller udholdenhed for FSV. “Styrkelsen” er for FSV en dækning af meromkostninger i forbindelse med udvidede opgaver.

Jan Rene Strojek
Læser
Jan Rene Strojek
20. juni 2022 12:42

Puha. Så har jeg fået min tro på politikerne igen … altså troen på at man ikke ønsker at gøre noget ved de reelle problemer i forsvaret.
Nødsandheds ministeren (det lød pænere, ikke?) havde ellers lagt stærkt ud, og jeg troede i min naivitet, at vi havde fået en minister ind, der lyttede til de militærfaglige og ønskede at gøre en forskel. Naivt, ja. Jeg erkender.
Vi er tilbage i sumpen. Man sender folk ud for at kunne retfærdiggøre, at man ikke bruger nok penge på forsvaret. Så simpelt er det.

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
20. juni 2022 20:21

Man ved snart ikke om man skal grine eller græde…
I over 20 år har politikerne i fællesskab udhulet Forsvaret gang på gang. Nu er der krig i nabolaget og selvsamme politikere tilfører “substantielle” midler til Forsvaret. Som politikerne så bruger INDEN de overhovedet har været udbetalt.
Og tavsheden er larmende fra alle forligspartierne!

Dan Sørensen
Læser
Dan Sørensen
30. juni 2022 17:13

Jeg fik bekræftet af en hjemmeværnsmand under en seance på Folkemødet d.18.6 at forsvarsminister Morten Bødskov havde sagt selvsamme dag – lige som d. 5. 4 – at der ikke var nogen trussel mod hverken Danmark eller Nato. Læg dertil at Rusland militært, økonomisk og teknologisk halter langt efter Vesten/Nato. Deres militærbudget var i 2021kun en syttendedel af Natos samlede budget (ud fra tal fra SIPRI)
Helt ærligt: Hvorfor al den oprustning ? Nato er ikke Ukraine.Det koster på de civile områder.