spot_img

Dansen om den varme stol

ANALYSE: Forsvarsministeren har formentlig allerede udpeget den kommende forsvarschef, så hun kan præsentere vedkommende inden efterårsferien. Men hvem sætter sig stolen, når Trine Bramsen stopper musikken? Den nye forsvarschefs vigtigste opgave bliver at genoprette tilliden til Forsvarets ledelse, og det kræver en chef med høj moral og visioner for fremtidens forsvar i en usikker verden. OLFI præsenterer her otte mulige kandidater.

Stolelegen er gået i gang i Forsvarsministeriets departement. Tirsdag meddelte forsvarschef Bjørn Bisserup, at han ønsker at træde tilbage og lade sig pensionere et år før tid med udgangen af november. Det efterlader ikke bare en ledig stol som...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
5. oktober 2020 10:35

Jeg tror, at de fleste af de nævnte kandidater ved, hvad der skal til for at få genoprettet tilliden til den øverste ledelse. Spørgsmålet er måske mere, om den enkelte er i stand til og har viljen til at gennemføre de nødvendige tiltag. Vi har en tendens i Danmark til at lave flere og flere regler, når de få overtræder de gældende regler. Et godt eksempel er fra trafikkens verden, hvor fartsynderne er skyld i sænkede hastigheder for alle – hvor man måske i stedet blot skulle slå særlig hårdt ned på den enkelte, der ikke forstår reglerne – så skal eksemplets magt nok virke til afskrækkelse. Det samme så vi med de nye tiltag fra ministeren med kurser til cheferne, alle skulle “straffes”, i stedet for at slå hårdt ned på den enkelte, der trådte grundigt over stregen.
Når det så er sagt, så er stillingen som forsvarschef nok ikke så interessant i de sammenhænge OLFI så fint har beskrevet de seneste par år. De fleste skandaler er jo at finde i de styrelser, som er underlagt ministeren og ikke ude i forsvaret. Derfor er det nok mere interessant at se, hvordan den ny departementschef sammen med ministeren vil genskabe tilliden til ledelsen i ministeriets styrelser. At nuværende forsvarschef har haft ben i begge lejre inden for de sidste 5-6 år er jo blot et uheldigt sammentræf, som mere drejer sig om personens virke, end om stillingerne, som han har besat.

Jens ROSENDAHL
Læser
Jens ROSENDAHL
4. oktober 2020 15:01

Kære Peter Ernstved,
Et dumt spørgsmål fra en pensionist: Du skriver, at FM sandsynligvis allerede har udpeget en ny FC. Skal stillingen ikke slås op? I det mindste pro forma.

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
5. oktober 2020 16:11

Stillingen bliver ikke slået op, hvilket i sig selv er påfaldende …