spot_img

Forsvaret offentliggør navnene på medlemmer af SOKOMs rådgivende organ

Efter halvanden uges ventetid sendte Forsvarskommandoen tirsdag navnene på medlemmerne af Specialoperationskommandoens rådgivende organ – det såkaldte advisory board. Det består af fire medlemmer, som alle har baggrund i Specialoperationskommandoens myndighedsområde og i dag er aktive i erhvervslivet.

Man kan ikke læse om det nogen steder, og man kan ikke finde deres navne. Med mindre man altså spørger direkte og sætter sig til at vente halvanden uge. Så lang tid har det taget for Specialoperationskommandoen (SOKOM) at sende navnene på medlemmerne af kommandoens rådgivende organ – det såkaldte advisory board.

“Advisory boardet er en samling af tidligere medarbejdere fra Specialoperationskommandoens myndighedsområde, som nu sidder forskellige steder i dansk erhvervsliv, og som chefen for Specialoperationskommandoen sparrer med i forhold til strategiudvikling, lederudvikling og økonomistyring,” skriver Forsvarskommandoen til OLFI.

Læs også: Skjult netværk af erhvervsfolk rådgiver ledelse i SOKOM

Det første møde i advisory boardet blev ifølge SOKOM afholdt den 16. december 2015 under ledelse af den daværende chef, som dengang var generalmajor Jørgen Høll. Formålet var at undersøge, om deltagerne kunne tilføre ledelsen af Specialoperationskommandoen nytænkning og sparring.

Medlemmer bidrager med erfaring fra det civile erhvervsliv

Medlemmerne af boardet består af Christian Jacob Flarup, Bjarne Lyngsø, Christian Kurt Nielsen og Bent Kock Nielsen. Også frømanden Jeppe Handwerk har siddet i SOKOMs advisory board. Men han trådte efter eget ønske ud i december 2016, da han “via sit firma Copenhagen Group ønskede at byde på materiel til Forsvaret”, skriver Forsvarskommandoen.

Artiklen fortsætter under billedet …

Jeppe Handwerk er kronprinsens nære ven gennem små 30 år og gudfar til prins Christian, som er kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys ældste søn og kommende kronprins. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

“Medlemmerne i advisory boardet kan bidrage med deres erfaringer fra det civile erhvervsliv, og Specialoperationskommandoen kan drage nytte af disse, hvor dette måtte give mening i en militær kontekst. Netop fordi medlemmerne har en specialoperationsstyrkebaggrund, kan de relativt nemt forholde sig til den militære udfordring og perspektivere denne til deres civile arbejde eller virksomhed,” skriver Forsvarskommandoen i et svar til OLFI.

Læs også: Kronprinsens ven og prins Christians gudfar truer OLFI med bål og brand

Christian Jacob Flarup er oberstløjtnant af reserven. Han har ikke selv en baggrund i hverken Jægerkorpset eller Frømandskorpset, men hjælper Specialoperationskommandoen med at opbygge en reserve af tidligere frømænd og jægersoldater. Derudover har han en lang karriere i det civile erhvervsliv med en række direktørposter bag sig.

Bjarne Lyngsø har tilbragt 18 år i det danske forsvar, hvoraf størstedelen har været i Jægerkorpset som aktiv operatør og officer. Siden har han haft en lang karriere i den internationale teleindustri på topniveau, siddet som medlem i en lang række af bestyrelser og er i dag selvstændig konsulent. Du kan se hans CV her.

Christian Kurt Nielsen har en fortid som frømand i Frømandskorpset og har siden skabt sig en fornem erhvervskarriere bl.a. som øverste direktør i rekrutteringsfirmaet Mercuri Urvals danske forretning gennem 10 år. Han er formand for Fonden Danske Veteraner, er søn af den kendte tennisspiller Kurt Nielsen og far til den stadig aktive tennisspiller Frederik Løchte Nielsen.

Bent Kock Nielsen var aktiv jægersoldat gennem 10 år og blev siden reserveofficer fra Hærens Løjtnantskole i Oksbøl i 1995 – i øvrigt sammen med denne signatur. Fra 1994 til 2007 var han direktør i firmaet Q-Qurage, som har specialiseret sig i kurser med teambuilding, og siden 2007 har han været partner i Implement Consulting Group. Han er tillige forfatter til flere bøger bl.a. “DrengeAkademiet”, som han var med til at stable på benene sammen med LøkkeFonden.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Den sikkerhedspolitiske situation og ændringer i vores opgavefokus udfordrer os«

Abonnement
Chefen for Flyverkommandoen erkender i et skriftligt svar til OLFI, at de unge piloter er pressede. Han lover, at man fra flyveledelsens side er i gang med at adressere udfordringerne, men han vil ikke stille op til interview og svare på spørgsmål. Nej. Generalmajor Jan Dam ønsker som chef for...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer