Forsvarsministeren beklager læk af budgetanalysen

8
Venstres Claus Hjorth Frederiksen bliver ny forsvarsminister. Foto: Finansministeriet

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtrykker “stor beklagelse” over, at budgetanalysen er ude i det offentlige rum. Han afviser samtidig massefyringer.

OLFIs offentliggørelse af budgetanalysen i dag gavner ikke processen frem mod et kommende forsvarsforlig. Det mener forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), som ærgrer sig over lækket af rapporten, som ifølge ham kun vil skabe uro blandt Forsvarets medarbejdere og familier.

“Det er med stor beklagelse, at jeg må konstatere, at budgetanalysen er blevet lækket og offentliggjort. Det kan nemlig kun medvirke til at skabe unødig usikkerhed blandt forsvarets ansatte og deres pårørende,” siger han i en udtalelse på Forsvarsministeriets hjemmeside.

Læs også: Derfor offentliggør jeg budgetanalysen – læs den og giv din mening til kende!

Ifølge ministeren har regeringen endnu ikke taget stilling til det katalog af mulige “effektiviseringer”, som budgetanalysen udgør. Men ministeren afviser, at der skulle være omfattende fyringer eller kasernelukninger på vej.

“Jeg vil gerne slå fast, at en række af de spekulationer, som lækket og offentliggørelsen har affødt, ikke bliver til virkelighed. Lad mig også slå fast, at vi ikke som følge af det udspil til et nyt forsvarsforlig, som regeringen præsenterer i begyndelsen af oktober, kommer til at skulle lukke kaserner eller gennemføre afskedigelser i den størrelsesorden, som der nu spekuleres i,” siger Claus Hjort Frederiksen.

TEASER budgetanalyse
Du kan læse artiklen om budgetanalysen og finde links til rapporten ved at klikke på billedet.
guest
8 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer