spot_img

Officerer har svært ved at se det geniale i ny officersuddannelse

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Debatten om den nye officersuddannelse deler vandene. Torsdag kaldte chefen for Forsvarsakademiet den nye uddannelse for “smågenial”, men hans vurdering møder modstand – bl.a. på Facebook.

Man skal ikke lede længe for at få øje på uenighederne om den nye officersuddannelse. Torsdag kaldte chefen for Forsvarsakademiet – kontreadmiral Nils Wang – den nye uddannelsesstruktur for “smågenial”, mens Niels Tønning som formand for officersforeningen HOD tidligere har kritiseret den i meget direkte vendinger. Det gør han stadig efter at have læst gårsdagens artikel på OLFI.

“Grundlæggende er vi i HOD ikke så uenige med Forsvarsakademiet om uddannelsens indhold, som man kunne få indtryk af i artiklen. Og det kan godt være, at man kan gøre uddannelsen bedre ved at gøre den kortere, som Nils Wang siger. Men er den blevet bedre? Nej, det er den ikke, og jeg har svært ved at få øje på den genialitet, som Nils Wang taler om. Det, som han siger i artiklen, har vi hørt ham sige før, men det bliver det ikke mere rigtigt af,” siger Niels Tønning.

Artiklen fortsætter under debatten billedet …

Han nævner som eksempel det forhold, at fag som statskundskab og samfundsfag ikke længere er en del af officersuddannelsen.

“De fag er vigtigere end nogensinde, og de var en vigtig bestanddel af den tidligere officersuddannelse. Men når man i dag bredt optager bachelorer på officersuddannelsen, kan man godt få nogle ind, som aldrig har beskæftiget sig med statskundskab eller samfundsvidenskab, og det er et problem. Man kan selvfølgelig nøjes med at fremhæve de positive og nemme løsninger, men det ændrer ikke på, at man har fjernet fag, som tidligere tilførte væsentlig værdi til det at være officer,” siger han.

Opfinder elsker som regel deres opfindelser

Nikolaj Dalbjerg Sørensen er kaptajn i Hæren, og han er en af de officerer, som ligeledes stiller spørgsmålstegn ved den nye officersuddannelse. Torsdag kommenterede han artiklen på OLFIs Facebookside:

“Der har vist været mange opfindelser gennem tiden, som opfinderen selv synes var geniale, men som kunderne bare ikke købte. Og forklaringen fra opfinderen var som regel alle andre faktorer, end at opfindelsen rent faktisk ikke var genial,” skrev han.

H.C. Enevold er officer i Flyvevåbnet, og han mener ikke, at de nye uddannelser er så forskellige, som artiklen torsdag gav indtryk af. Han er derfor også optimist for fremtiden og udtrykker sig mest bekymret for rekrutteringen:

“Den gode nyhed er, at de nye diplomuddannelser også er super gode, og de kommende officerer skal nok gøre god fyldest i Flyvevåbnet. Udfordringen er som bekendt rekruttering, og det arbejder vi målrettet med. Vi har uddannelser i top, og Flyvevåbnet har de gode jobs, så det må kunne lykkes.”

Hold op med at romantisere gammel uddannelse

Anders Puck Nielsen er sagsbehandler på Forsvarsakademiet, og han giver udtryk for samme holdning som sin chef, Nils Wang.

Jeg tror, at vi skal holde op med at romantisere de gamle uddannelser. I Søværnet havde vi uddannelser på 5-6 år, og alligevel havde de nyuddannede behov for massiv efteruddannelse allerede efter få år. Fra det udgangspunkt synes jeg, at Nils Wang har ret i, at man kunne gøre det bedre.”

Jan Leisborch er slotsforvalter på Schackenborg og direktør i Schackenborg Fonden. Han ser det største problem som den manglende rekruttering:

“Der er vel ingen, der ikke forstår, at uddannelserne løbende skal udvikles, hvilket også sker og er sket. Kan også godt være, at de nye uddannelser er ok. Men det er da et problem, at man har skruet vilkår og adgangskrav sådan sammen, at man ikke kan rekruttere. Så hjælper det ikke meget, at man synes godt om det nye koncept. Men alle forældre elsker deres børn, selv om de ikke får succes.”

Kontreadmiral Nils Wang er chef for Forsvarsakademiet og en af mændene bag de nye officersuddannelser. Foto: Ernstved
Kontreadmiral Nils Wang er chef for Forsvarsakademiet og en af mændene bag de nye officersuddannelser. Foto: Ernstved

 

 

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer