spot_img

»Det er min opgave at sørge for, at Tredje Verdenskrig aldrig kommer«

Gennem mere end 70 år har Thule Air Base – i dag Pituffik Space Base – udgjort et nøgleelement i amerikanernes, Natos og Danmarks sikkerhedspolitik. OLFI besøgte i sidste uge basen, som bliver ledet af en mand, der mest af alt minder om virkelighedens svar på Luke Skywalker fra Stjernekrigen. Reportage fra Det Høje Nord.

Han venter på os for foden af trappen. »Welcome to Pituffik,« siger han iført sorte og tætsiddende solbriller. Jason Terry er oberst og chef for 821. Space Base Group og dermed chef for den amerikanske base i Nordvestgrønland, som ind til april i år hed Thule Air Base. Han er sammen med den danske forbindelsesofficer og nogle hjælpere kørt ud for at...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer