spot_img

Tænketank foreslår at indlemme Danmark i nordamerikansk luftforsvarskommando

Et dansk-grønlandsk medlemskab af det nordamerikanske luftforsvarssamarbejde Norad vil højne sikkerheden på kontinentet og komme alle parter til gavn. Det mener to analytikere fra den uafhængige amerikanske tænketank RAND, som foreslår en udvidelse af samarbejdet. Ideen er fin, men kræver politisk omtanke, mener dansk ekspert.

Det danske rigsfællesskab bør henset til Grønland geografiske og strategiske tilhørsforhold til det nordamerikanske kontinent lukkes ind i den amerikansk-canadiske luftforsvarskommando Norad (The North American Aerospace Defense Command).

Det mener i hvert fald Michael Bohnert and Scott Savitz fra den uafhængige amerikanske tænketank RAND. I et nyligt

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer