spot_img

K og V kalder forsvarsministeren i samråd på baggrund af mislykket interview

Et mislykket interview i forbindelse med den nye forsvarschefs tiltrædelse får V og K til at tvivle på, om de kan have tillid til forsvarschefens uafhængige rådgivning. Det skyldes, at forsvarsministeren ifølge dem har udvist manglende tillid til forsvarschefen ved at betinge sig sin egen tilstedeværelse, da Ritzau ville interview forsvarschefen.

Kan Folketingets forsvarsordførere stole på, at forsvarschefens militærfaglige rådgivning ikke er dikteret af forsvarsminister Trine Bramsen (S)? Det spørgsmål blæser på Christianborgs gange, efter at et interview på forsvarsministerens kontor den 1. december kørte helt af sporet, og derfor kalder K og V nu forsvarsminister...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
29. januar 2021 15:16

” Forsvarsloven
Kap.: 3 – Forsvarets organisation mv.
§ 11: Forsvarschefen har efter forsvarsministerens nærmere bestemmelse kommandoen over hæren, søværnet og flyvevåbnet.”

Som det fremgår af ovenstående paragraf i forsvarsloven, holder ministeren sin forsvarschef i en meget kort og stram snor, ikke noget med selvstændige initiativer her.

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2017/582