spot_img

Soldater slås med klam og for lidt mad, dårlig rengøring og manglende service

Risretter uden ris, frosne sandwiches og mad udsolgt før sidste mand. Manglende rengøring og bygninger i forfald. Kritikken hagler ned over ISS og tager til i styrke i flere Facebook-grupper med vidnesbyrd fra utilfredse ansatte på Forsvarets tjenestesteder. Gruppen ”Til kamp mod ISS” har på kun to uger fået over 2.800 medlemmer.

Daggamle og smagsløse sandwiches i kantinerne, urimeligt lange ventetider på simple serviceopgaver og museefterladenskaber i køkkenskabene. Det står over en bred kam grelt til med både forplejning, rengøring og vedligeholdelse af etablissementerne på Forsvarets tjenestesteder, og utilfredsheden blandt Forsvarets ansatte vokser for hver eneste...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
1. oktober 2020 15:23

Tja, der er jo ikke den store forskel fra da man startede med udlicitering af kantinedrift til Forenede Service (som klagede til Forsvarskommandoen over at de i daglig tale blev kaldt Forringet Service), prøvede selv løjerne da FS overtog ved materieltjenesten i Ballerup. Forsvarets Cafeteriaordning var måske ikke den mest populære, men man vidste hvad man kunne få. Kravet dengang var at første og sidste mand havde samme udvalg, så kunne man de små steder få håndmadder frisksmurt hvis man kom i sidste øjeblik, – og med et morgenkomplet til 12-14 kroner så startede dagen godt. :-).
Problemet ligger vel i at hver gang man laver udbud skal der spares i forhold til det forrige – det kan enhver sgu’ da regne ud ikke holder.
Men som Rasmus skriver kunne det være interessant at lade Folketinget bruge samme kantiner som Forsvaret, så fik piben sgu nok en anden lyd.

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
1. oktober 2020 6:05

ISS, startede med bram og brask, med at lave alle kantiner om, da de overtog jobbet. Her skulle være “NORD” og al verdens fortræffeligheder blev sat op på væggende. Alt dette pladder holdt et års tid, så “FES” det hele igen. Men når ISS man for eksempel, ansætter en kok, til at være facillity manager for, næsten hele Sjælland. Uden nogen nævneværdig leder uddannelse, hvad skal man så forvente ? Spørg ISS og FES om det.
Indkvarteringen, er et kapitel for sig selv. Her er det jo hotel lignende standard, som vi skal bo på. Men som jeg har spurgt de kontor civile Djøffer om, “Hvilket hotel i DK har sammeligner i det med “. Dette simple spørgsmål, er der dog aldrig blevet svaret på.
Men Almegaardskaserne, slå dog de fleste steder jeg har været på. Nogle steder kan/har man kunnet se råd og mug i vinduer, døre der falder af hængsler når garderobe døre åbnes mv. Men når eksempel der kommer “fint” besøg, så der nogle VIP værelser, som de bor i og så roser de jo faciliteterne og siger det er fint. Det er bare ikke de vi andre bor i . Så enten stram op, eller drop jeres fis om, at vi skal benytte jeres FES-NE værelser, når vi er på rejse.
Og nu har man jo også valgt, at lukke fleres steder, fordi det skal bruges til CORONA karantæne, det er helt fint. Men skal det så, gå ud over vores andre budgetter, fordi vi enten skal køre lang til nærmeste militær indkvartering, med merarbejde tilfølge, eller betale for hotel i flere uger.
Og så har jeg ikke nævnt, at alt booking foregår på internettet, så mange “måske” har mulighed for, at se hvem der er hvor og hvornår. Hvis det ellers virker!

Men kort og godt, luk nu disse civile styrelser, giv den nye FC helhedsansvaret tilbage, så der kan komme lidt militær erfaring ind, når vi operative skal gøre klar til det ene eller andet.

Og ikke skal leve under, flere af disse totalt ubrugeligere civiles misundelses bestemmelser.

Rasmus
Læser
Rasmus
30. september 2020 10:41

Der bør ikke være alt for stor forskel på den offentlige sektors brug af skatteborgeres penge på kantineordninger. Når Folketinget igen og igen har råd til at betale for og vælge Meyers kantiner (siden 2011), så bør Forsvaret og resten af den offentlige sektor også have afsat penge til at vælge gode kantineordning for de ansatte (uden at regne på det, så kan man højest sandsynligt droppe et enkelt F35-fly, og få Meyers kantine i hele Forsvaret, og fortsat have penge til overs). Måske folketinget trænger til at prøve ISS’s kantineordning, selvom det formentlig aldrig kommer til at ske i virkeligheden, så har man da lov at nyde tanken om det.

KB Andreasen
Læser
KB Andreasen
29. september 2020 18:51

Det er utroligt at det offentlige ikke kan indse at når man vælger billigste tilbud, så får man kun problemer.
Jeg kan huske da Forenede Service overtog, var der også ballade i starten omkring både rengøring og mad, men efter lidt tid med klager rettede de ind og løste opgaverne tilfredsstillende, som jeg husker det (ihvertfald de tjenestesteder jeg frekventerede).