spot_img

Militæranalytiker: Dansk fregat sendes til Hormuz-strædet med svagt mandat

Når Danmark i 2020 sender et stabsbidrag og en fregat til Hormuz-strædet, bliver det som del af en franskledet mission. Dermed bliver det danske bidrag ikke en del af den verserende amerikansk-iranske konflikt. Til gengæld får den danske fregat et svagt mandat, forklarer orlogskaptajn og militæranalytiker Anders Puck Nielsen.

Regeringen kunne fredag bebude, at Danmark fra 2020 sender et militært bidrag til Hormuz-strædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf. Det danske bidrag til den franskledede mission kommer dels til at bestå af en eller flere stabsofficerer, og dels af en dansk fregat med op imod 155 mand, der udsendes til missionsområdet i efteråret. Udover Danmark og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer