spot_img

Forsvarets ansatte begræder ikke Claus Hjort Frederiksens afgang

ANALYSE: Blandt forligspartnere og i forsvarets ledelse var han et politisk fyrtårn, som sikrede nye mia. til forsvaret. Længere nede i geledderne ser mange på den nu forhenværende forsvarsminister som manden, der både skamferede og civiliserede forsvaret – og siden tog æren for at få det tilbage på niveau.

Alt afhænger af øjnene, der ser. Og sjældent har meningerne om en forsvarsminister været så delte, som dem man hører om Venstres Claus Hjort Frederiksen, der torsdag sagde farvel og overdrog stafetten til socialdemokraternes Trine Bramsen (S) under en ceremoni i Forsvarsministeriet.

For nogle et politisk fyrtårn, der efter årtiers nedskæringer på forsvaret sikrede et...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
superrevamp
Læser
superrevamp
14. august 2019 14:31

Vi kan vel konstatere, at 2005-2009 hang lidt, og at forliget før kun holdt fordi man “fandt” 2 mia., hvilket nogleaf os mærkede på den helt hårde måde. Hvis nogen har reduceret ressortministeriernes indflydelse på egne vilkår og erstattet det med FMs Machiavellisme, så er det ham.

Dbh
Lars Melsted Thomsen

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
30. juni 2019 14:13

Jeg tror vi skal passe på med fortællingen om at forsvarsforlig ikke længere holder perioden ud. Bortset fra forliget 2010-14, så har de vel holdt ganske godt.

Jan August Hillers
Læser
Jan August Hillers
30. juni 2019 2:48

Jeg synes, det er en meget fin analyse. Men vil blot tilføje, at Hjort Frederiksen oprindelig var den store ideolog og “dukkefører”, der fik Anders Fogh valgt. Og at det har kendetegnet vel samtlige ministre i den nu afgåede regering, at de har spinnet resultaterne rosenrødt, mens de menige/folk på gulvet har vidst og dagligt mærket, at det ganske simpelt var løgn – spin. Det er præcist beskrevet:
“Slesk tale og rosenrøde beskrivelser vækker kun harme, når virkeligheden
viser sig helt anderledes alvorlig med mangel på materiel, ekstra
vagter, aflysning af uddannelse, inddragelse af friheder og udsendelser i
et væk.”.
Personligt har det altid undret mig, at der tilsyneladende ikke var kød på det faktum, at Hjort Frederiksen, da han første gang måtte oplyse sine poster til Folketinget, opgav han var medlem af bestyrelsen af Dansk- Taiwanesisk Selskab. Det var historisk et noget broget selskab. Nutidens bestyrelse har tidligere Venstre-minister Svend Erik Hovmand som formand. Pia Kjærsgaard sidder der også.