spot_img

Forsvarsaftalen tirsdag tager nogle store skridt i den rigtige retning

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

KOMMENTAR. Forsvaret står sandt for dyden med massive udfordringer. Men der er alligevel grund til at glæde sig over en meget styrket værnepligt, som fra 2027 er helt og aldeles ligestillet for mænd og kvinder. Kun med øget værnepligt og nye fastholdelsestiltag kan vi gøre os håb om at stille en tung brigade i 2028.

Endelig! Gennem to år har politikerne snorksovet sig gennem krigen i Ukraine uden at tilføre Forsvaret så meget som en krone til akut og livreddende førstehjælp. Personellet er flygtet ud af kaserner, flyve- og flådestationer, fordi de på intet tidspunkt har oplevet at blive taget sådan rigtigt alvorligt. Tvært imod har de set det brugbare materiel blive...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Michael Guy Diemar
Læser
Michael Guy Diemar
1. maj 2024 19:15

Som beskrevet i artiklen er dette et skridt i den rigtige retning. Men en brigade giver ikke udholdenhed. Kunne man forstille sig at der var behov for styrkebygning og efterfølgende styrketilstedeværelse igennem en længere periode med det formål at deltage i afskrækkelsen af Rusland for aggressioner mod eksempelvis de Baltiske lande.
Dermed synes en brigade at være noget utilstrækkelig. I fordums tider kunne feltherren stille fem brigader og fem kampgrupper og hærhjemmeværnet kunne mønstre 70.000 mand. Tilsvarende havde flyvevåbnet mere end 100 kampfly og søværnet adskillige flere overfladefartøjer samt ubåde.
Når man så sammenligner med vore tre nordiske naboer, så vil selv et styrket dansk forsvar efter fuld implementering af dette forlig, være den absolut svageste part i det selskab.
Så man må håbe at dette er starten på opbygningen af et troværdigt forsvar, der solidarisk bidrager til NATO. Og ja, profesionelle enheder på højt beredskab gør det ikke alene, så uddannelse af værnepligtige til krigsbrugbare enheder er en forudsætning for den nødvendige styrkelse af Forsvaret.

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
1. maj 2024 20:08

Jeg kan kun tilslutte mig alt hvad du skriver Peter.
Idag er en glædens dag og så kigger vi fremad imorgen med alt det som manglet i forliget – som f.eks en plan for en udviklingen af hjemmeværnet , en flådeplan og flere F-35 med fuld ammunition pakke til flyvevåbnet m.v.

Troels har travlt.

Jens

Ole Wedfall
Læser
Ole Wedfall
2. maj 2024 13:31

Hej til alle.
Indførsel af CU igen syntes jeg et et mega fremskridt, har selv benyttet den , til start på min håndværker uddannelse.
Det næste som jeg har læst mig til er at stampersonelet ikke længere bliver betegnet som ufaglærte.
Det må da så medføre en højere aflønning.