spot_img

Økonomiansvarlig i SOKOM godkendte egne rejsebilag for over 125.000 kr.

En kommandørkaptajn med økonomiansvar i Specialoperationskommandoen (SOKOM) har i strid med reglerne konsekvent godkendt egne rejsebilag for anselige beløb. Samtidig viser aktindsigt en række fejl og uregelmæssigheder ved brug af firmaudleverede betalingskort i SOKOM. Efter OLFIs interesse har Forsvarsministeriets Interne Revision (FIR) undersøgt sagen, som nu er overdraget til Auditørkorpset.

Han har ry for at være personificeringen af nutidens pernittengryn. Hans initialer er BMR, og han er ud over at være kommandørkaptajn økonomiansvarlig i Specialoperationskommandoen (SOKOM) på Flyvestation Aalborg, som bl.a. administrerer rejser for de operative specialstyrker i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
27. april 2019 20:23

Igen kan OLFI fortælle om sag, i den efterhånden konstante strøm af sager hvor Forsvarets ledergruppe er rigt repræsenteret.
En “selvfedhed” krydret med nepotisme og ikke mindst troen på egen uovervindelighed, syntes at præge Forsvarets øverste kredse…

Det er yderst beklageligt, henset det faktum at disse mennesker er de øverste rollemodeller for Forsvarets øvrige personel!
Endnu mere ynkeligt er det, når disse personer har travlt med at opretholde orden i de underliggende rækker, og som i denne sag ovenikøbet gøre livet ekstra surt, for personel der i forvejen arbejder med de sværeste opgaver i de væbnede styrker.
Men mest af alt må det være frustrerende for den resterende del af Forsvarets Chefgruppe som i det daglige og under udsendelser, arbejder stenhårdt for at overholde reglerne, samtidigt med at de gør deres ypperste for at det underliggende personel har tålelige arbejdsforhold!
Desværre er det åbenbart ikke denne type rollemodeller man ønsker på de polerede gulve, hvor ansvaret for alvor skal tages.
Hvorfor det er sådan kan man kun undre sig over..?
Og ikke mindst ærgre sig over!

Men om ikke andet, så viser disse sager hvor vigtigt det er, at vi har fået et medie som OLFI der udelukkende koncentrerer sig om Forsvaret.
Og hvor er det befriende at OLFI ikke lader sig “afspise” med de sædvanlige afvisninger, men fortsætter deres vigtige opgave med at afdække den grimme sandhed, som forsøges gemt af vejen i de øverste cirkler i det danske Forsvar.

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
8. maj 2019 14:52

Det er meget sødt kun at bruge initialer, men i en anden artikel her på siden er hovedpersonen jo nævnt med fuldt navn og billede….

Jørgen Boye
Læser
Jørgen Boye
29. april 2019 17:11

Egentlig en meget, meget trist historie. For mig forholder det sig nemlig således, at langt, langt de fleste ansætte indenfor forsvaret – herunder officerer, har den yderste respekt for, at forsvarets midler anvendes på en anstændig måde.
At vi så får en sag med kommandørkaptajn BMR er så bare meget sørgeligt. Jeg kender ikke BMR personligt – men har hørt om BMR gøren og laden, hvor han direkte har forfulgt folk, der bare ville passe deres arbejde på en anstændig måde ved såvel Jægerkorpset som Frømandskorpset.
Man kan nu konstatere, at kommandørkaptajn BMR i den grad er blevet ramt af Nemesis. Jeg håber så på i den forbindelse, at reglerne er så tydelige, at BMR bliver hårdt straffet for sin helt uanstændige opførsel.
Men som allerede nævnt en meget trist sag, der kaster smuds på forsvaret.

ottochristensen
Læser
ottochristensen
29. april 2019 18:37

Et slag på tasken – vi har her med et bundt af hardcore taskenspillere at gøre, interessant om taskeholdet på anden vis har hjemtaget selvregulerende løndele.

Henrik Palshøj
Læser
Henrik Palshøj
30. april 2019 12:40

Det irritere mig som ansat, at når en foretager sig noget skummelt, så frem for at tage sagen med ham, så skal alle mistænkeliggøres som for at ligge et røgslør ud over den egentlige sag.