spot_img

Øget samarbejde med USA i Grønland skal holde Rusland og Kina i skak

BAGGRUND: Det er en triple-win-situation for Grønland, Danmark og USA, når USA vil øge sine militære investeringer i Grønland. Det mener forskere, som ser det øgede samarbejde som reaktion på øget russisk og kinesisk aktivitet i Arktis.

Det handler om både Rusland og Kina, når USA ønsker at øge sine forsvarsmæssige investeringer i Grønland. Sådan siger henholdsvis lektor Jon Rahbek-Clemmensen fra Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Danita Catherine Burke fra Center for War Studies på Syddansk Universitet i Odense. De to euro-asiatiske stormagter har gennem de seneste år øget både engagementet og interessen for Arktis og ikke mindst Grønland, og derfor ønsker...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer