spot_img

Med Flyvevåbnets arbejdshest i Grønland

REPORTAGE: OLFI var i denne uge med Flyvevåbnets transporteskadrille i Søndre Strømfjord i Grønland. Her blev der trænet airdrops og landinger på kort bane forud for eskadrillens indsættelse i Operation Inherent Resolve i Irak senere på året.

Landingsbanen stormer os i møde gennem ruden. Andenpilot JØR tæller ned, til halehjulene rammer jorden.

”50 fod, 40, 30, 20, 10.”

Landingen giver et ryk i flyet, der når at rulle ganske få meter, før fartøjschefen – med flyvernavnet ZOR – trækker i roret.  Maskinen stiger igen og foretager med det samme et skarpt drej. Få øjeblikke senere lægges der an til endnu en landing på den lille grusbane en times flyvning nord...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer