spot_img

Mulighed for brigade med bare to delinger i hver kampvognseskadron

Der går flere år, før Hærens nye brigade har kampvogne nok til en fuld enkadrering med tre delinger i hver eskadron. Ind til da kan kampvognseskadroner med bare to delinger komme på tale. Men det koster, og beslutningen er endnu ikke taget, fortæller hærchef Hans-Christian Mathiesen.

I Hæren glæder man sig over udsigten til om nogle år at få tre fulde kampvognseskadroner med opgraderede Leopard 2-kampvogne til den seneste version A7. Det store spørgsmål er, hvad man gør ind til da? Skal man ændre organisationen, så Hæren i god tid bliver enkadreret med tre kampvognseskadroner, eller skal man vente, til der rent faktisk er både kampvogne og mandskab til at køre dem?

Det...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jørgen Kauling
Læser
Jørgen Kauling
23. maj 2018 13:05

Det var noget med vi engang havde købt 53 – hvor er de blevet af? 3×14 er 42

MikeKiloPapa
Læser
MikeKiloPapa
23. maj 2018 15:19

Vi købte i alt 57 Leopard 2..(51 stk i 98′ + 6 ekstra i 2004)…….èn overlevede ikke Afghanistan og et par stykker blev brugt som “reservedelsvogne”…..så formoder at vi har 52-54 stk tilbage. 34 af dem er operative og resten er opmagasineret i
en opvarmet lagerhal(langtidsopbevaring)

Jørgen Kauling
Læser
Jørgen Kauling
23. maj 2018 15:46

Så forstår jeg ikke jeg ikke problemet i artiklen, at “Der går flere år, før Hærens nye brigade har kampvogne nok til en fuld enkadrering med tre delinger i hver eskadron. Ind til da kan kampvognseskadroner med bare to delinger komme på tale” når vognene er langstidsopbevaret. Det kan vel ikke at år for man har affedtede dem 😉 Det er vel ikke Djøffer der gør det arbejde 🙂

Henrik B. Andersen
Læser
Henrik B. Andersen
23. maj 2018 16:26

Der går nogle år inden alle er opgraderet til A7. Og der skal også et veluddannet mandskab til at kører de flere operative kampvogne. Det tager vel også nogle år inden de er helt operative.

Jørgen Kauling
Læser
Jørgen Kauling
23. maj 2018 18:19

Tak for svarerene, I artiklen lyder det for mig som om der ikke er et antal Leo´er over 2 delinger. At det er version A5 gør dem jo ikke ukrigsbare, og man kan stadig uddanne på A5 – det er ikke teknikken der er det svære, det er taktikken. Forsat god sommer .