spot_img

Topmødekaravanen satte et blågult og forsvarsivrigt Vilnius på den anden ende

En litauisk hovedstad svøbt i ukrainske farver danner i denne uge ramme om Natos årlige topmøde. Meget af ståhejet hører topmøder til, men det fylder mere end ellers i et Litauen, som er nødt være i højt beredskab og hører til blandt de mest forsvarsivrige i Nato. Velviljen er affødt af trusler fra både Rusland og Belarus.

VILNIUS, LITAUEN

Støtten til Ukraine er ikke til at tage fejl af for nogen politiker, journalist eller embedsmand, der i disse dage besøger Vilnius i anledning af Natos årlige topmøde: Det ukrainske nationalflag hænger ud af vinduerne og på hvert et gadehjørne, den karakteristiske blå-gule farvekombination pryder byens tv-tårn efter mørkets...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
12. juli 2023 15:39

Ja. Man forstår jo ikke hvorfor et af verdens absolut rigeste lande som Danmark – insistere på at blive ved med at leve på nas – endnu 5-6 år på et land som Litauen, inden vi når op på de famøse 2 %
vores politikere blive jo – mod bedre viden – ved med at sige det ikke er muligt at for forsvaret at bruge flere penge før end i 2030 hvilket jo er rent vrøvl.
forsvaret mangler alt lige fra luftforsvar til ammunition, flere kampvogne og IKK’er og ikke mindst flere soldater.
og det koster alt sammen penge – men vores politiker er en flok kræmmere og håber ved at sparke dåsen ned af vejen til 2030, så er krigen i Ukraine slut og så behøver vi ikke opfylde 2 % kravet alligevel.
Er håbløst og jeg forstår godt at soldaterne står på nakken af hinanden for at komme væk.
Så kan vores politiker jo prøve at forklare den danske befolkning hvorfor INGEN af de opstillede mål er opnået ved næste valg.
held og Lykke med det siger jeg bare.