spot_img

Personelblødningen stopper først, når politikerne begynder at lytte til soldaterne

KOMMENTAR: Når Forsvaret figurerer på mediernes dagsorden, er det som regel med udgangspunkt i dækningen af af materielindkøb og sikkerhedspolitiske trusler mod Danmark. Forsvarets udfordringer er imidlertid flerfoldige og handler i høj grad også om fastholdelse. Det er derfor på høje tid, at politikere og medier lytter til soldaterne på jorden.

Når man dækker Forsvaret journalistisk, noterer man sig undervejs nogle gennemgående tendenser i den offentlige samtale. En af disse tendenser er, at forsvarsdebatten i hovedreglen drejer sig om økonomiske dispositioner og milliarddyre materielanskaffelser af skibe, missiler eller luftværnssystemer og typisk noget mindre om de...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
11. januar 2023 14:48

For mig blev denne problemstilling helt tydelig, da en løjtnant i et brev til OLFI berettede om sin tur til tankens butik for fra egen lomme at købe fire forlygtepærer til to lastbiler, så hans soldater kunne komme på natmanøvre.
Men det er jo ikke første gang, at nogen pædagogisk har berettet om det selvfølgelige i, at alle detaljerne skal være i orden, for at helheden kan virke fuldt ud:
For want of a nail the shoe was lost.
For want of a shoe the horse was lost.
For want of a horse the rider was lost.
For want of a rider the battle was lost.
For want of a battle the kingdom was lost.
And all for the want of a horseshoe nail.
Og den erkendelse må gerne gå nedefra og HELT op. Som det blev sagt af årgangstillidsmanden på et stort soldatermøde i 1962 om en lille, lokal svindelskandale, da oberstløjtnanten dramatisk sluttede sit indlæg med “Jeg skal personligt sørge for, at denne sag går helt til tops!”: “Med nu halvandet års erfaring i Forsvaret vil jeg – med respekt – gerne bede hr. oberstløjtnanten om også at sørge for, at sagen kommer herned igen.”