spot_img

DR-dokumentar giver nuanceret indblik i barsk tilværelse som Sirius-patruljefører

ANMELDELSE: Dokumentarist og instruktør Lasse Rahbek har fået eksklusiv adgang til at følge Sirius-patruljen i Nordøstgrønland. Det er der kommet en både seværdig og sjældent åbenhjertig dokumentarserie ud af. Første afsnit bliver sendt på DR1 mandag og giver et fascinerende indblik i den arktiske specialenheds nutid og historie.

Siriuspatruljen er en specialenhed, som siden dens undfangelse i 1950 har opnået et nærmest mytisk ry i både forsvarskredse og blandt den bredere befolkning. Kun ganske få unge mænd lykkes med at mønstre den nødvendige fysik og psyke, som kræves for at være en del af patruljen, der varetager suverænitetshåndhævelse i rigsfællesskabets...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
4. januar 2023 16:37

Et ganske udmærket program / serie. Som tjenestegørende i nordatlanten i lidt over 5 år, har jeg selv mærket de barske forhold, og har under min tjeneste ved Færøerne flere gange hjulpet med at få meddelelser til fra patruljerne frem når vi kørte 3kants kommunikation) ikke den nemmeste form for komm men det virkede, og når Grønnedal (OVC) bad om hjælp til Daneborg (OVH) eller patruljerne stod alle på pinde også kutteren på Færøerne.
Og kunne man komme afsted med det tæt på jul, forsøgte man at lytte med når Daneborg havde kom med patruljerne for at snige en julehilsen ind.
Det er barske vilkår for de gutter og at høre tidligere Sirius folk fortælle er fantastisk. Jeg tager hatten af for at det de gjorde og gør, og så frivilligt 🙂
Godt nytår og god bagjul til redaktion og læsere