spot_img

Folketingets partier trækker fronterne op forud for afstemning om forsvarsforbehold

Til juni skal danskerne til stemmeurnerne for at tage stilling til, om vores snart 30 år gamle forsvarsforbehold skal overleve. Der er i skyggen af Ruslands invasion af Ukraine politisk flertal for en afskaffelse, men hos de EU-skeptiske partier frygter man, at et ja vil åbne en kattelem for EU-indflydelse på dansk forsvarspolitik.

Danmark har siden 1993 holdt en armslængde til EU’s forsvarssamarbejde, men den æra kan være forbi fra 1. juni i år. Det bliver også tilfældet, hvis det står til de fem partier bag det ”historiske kompromis”, som statsminister Mette Frederiksen (S) søndag aften præsenterede sammen med partilederne for Venstre, De Konservative, SF og Radikale...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Chr Hansen
Læser
Anders Chr Hansen
20. marts 2022 19:43

Læs Lissabontraktaten Artikel 42 – 48 Derfor et stort nej tak her fra.

Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
10. marts 2022 12:15

Man må inderligt håbe, at Folketingets EU-0plysning får lov at spille sin rolle her: Korrekt oplysning og henvisning til de relevante steder i traktaterne og til selve bilaget om de danske undtagelser. Så har vi andre en chance for at overtale tvivlerne til selv at se efter – i stedet for at være henvist til synsninger, gætværk og halve sandheder, som reelt er halve løgne.
Skal vi bygge på erfaringen fra afstemningen om at ændre retsforbeholdet til en tilvalgsordning, kan vi vente en DF-plakat med teksten “I krig for EU – nej!”.