spot_img

“Dansk forsvar bygger på forældede forudsætninger. Vi er ikke klar”

GENUDGIVELSE: I dag for præcis seks år siden talte tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) dunder til de danske politikere. Genlæs her OLFIs interview fra februar 2016 med den aldrende koldkriger, hvis ord står nærmest profestisk klare i lyset af den aktuelle krig i Ukraine. Video i bunden af artiklen.

Uffe Ellemann-Jensen (V) kniber øjnene sammen. Han sidder i en lænestol i sit hjem med udsigt over Øresund og taler i klart sprog.

”Jeg håber, at de på Christiansborg snart får øjnene op for, at situationen ikke er holdbar. Sikkerhedsbilledet har ændret sig fuldstændig fra de der lykkelige dage for 10 år siden, hvor vi sagde, at nu var historien slut, og der...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
1. marts 2022 13:18

Jeg tror de lytter i dag, Lars R. Hansen. Men det krævede, som altid, at vi blev fanget med håret i postkassen først.

Lars R. Hansen
Læser
Lars R. Hansen
1. marts 2016 21:47

Det virker ikke at til det nuværende flertal er lydhør.