spot_img

Rusland har bragt os tættere på Tredje Verdenskrig end nogensinde siden 1962

ANALYSE: Med Ruslands invasion af Ukraine har præsident Putin rullet et nyt jerntæppe ud over Europa. I Vesten har vi trods mange advarsler nægtet at se realiteterne i øjnene. Ingen kan vide sig sikker på, om Putin også vil generobre de baltiske lande, og dermed er Tredje Verdenskrig ikke længere et fjernt fatamorgana.

Vi har det med at glemme historien. Efter 77 år med fred og stabilitet i Europa må vi konstatere, at det utænkelige et sket igen. Et selvstændigt, frit og uafhængigt land er blevet invaderet af et despotisk styre med en gal mand i spidsen. I Vesten troede vi ganske enkelt ikke på, at det kunne ske, for invasionen giver med vestlige briller ingen mening.

Det...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Kim Kristensen
Læser
Kim Kristensen
24. februar 2022 16:32

Forhåbentligt og desværre får russernes invasion politikkerne til at vågne op i alle de lande, heriblandt danmark som endnu ikke bruger 2% af GDP på deres forsvar. Samtidigt må man håbe på at Finland og Sverige nu træder ind i NATO, og hvis Ukraine overlever dette som land, at de også bliver medlem.

Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
24. februar 2022 22:04

Mogens Havnsøe, du har formodentligt ret. Men set fra Putins side, så har vesten aldrig stået svagere end nu og det er hans bedste mulighed, lige nu. Imorgen bliver det sværere. Om ti år er forhåbentligt alle NATO lande oppe på 2%. Hvis man laver kalkulen fra Ruslands side, så er det nu han skal slå til. Derfor tror jeg det er rigtigt, at sige at risikoen er stor.

M. Jahn
Læser
M. Jahn
24. februar 2022 18:19

Desværre kan man ikke regne med at almindelig sund fornuft karakteriserer Putin. Så velbegavet og kynisk beregnende han end er, så er han formentlig først og fremmest besat af to ting, forestillingen om et Storrusland, med ham selv som “Tzar”, samt, forårsaget af forskrækkelsen ved Sovjetunionens sammenbrud, at få lavet en bufferzone mellem Rusland og Nato. Sidstnævnte forhold gør at det ikke kan udelukkes, at han oplever en yderligere oprustning i de baltiske lande, Polen o.a. af Nato-landende, med grænse til Rusland, som den “utidige” indblanding han har lovet et hurtigt og hårdt gensvar på. Skulle Sverige og især Finland søge medlemskab af Nato, er det desværre helt uforudsigeligt hvad han finder på. Omvendt hvis Vesten viser eftergivenhed og føjer ham i mindste måde, er det helt sikkert at han føler sig bekræftet i, at han er stærkest, og så fortsætter han uhæmmet. Der er intet valg. Vi er nødt til at forberede os på det værste og så kan vi altid håbe på det bedste. Skulle frygten vise sig at være overdreven, så meget desto bedre.

Sidst ændret 2 år siden af M. Jahn
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
25. februar 2022 15:44

Krim var prøvekluden, Ukraine en bekræftigelse, på at NATO / vesten ikke kan tage sig sammen. Putin er ikke bang for sanktioner, dem har han levet med siden annekteringen af Krim, det han er bange for er et par på hovedet (i overført betydning) men det tør vi ikke, og det ved han. Desværre ender Ukraine nok som en Russisk selvstyrende region, under russisk overherredømme. Som JLA skriver kan Baltikum meget vel blive næste skridt, og vi vil stadig som hidtil blot se på og det ved Putin.

Jens Lund Ahrenkiel
Læser
Jens Lund Ahrenkiel
25. februar 2022 12:30

Rigtig godt synspunkt ! Når Putin har fordøjet Ukranine vil hans militærkaravane køre mod Balticum. Her er der også russiske mindretal der skal “befries”. Drejebogen kan bruges igen.
“Tro ikke på russerne, de tror ikke på sig selv”
“Hvis man skal udregne russernes hensigter, skal man se på det, de benægter mest”
Otto von Bismarck (1815-1898)

Kim Kristensen
Læser
Kim Kristensen
24. februar 2022 18:26

Tror nok den menige ukrainer gerne vil have været del af nato nu istedet for at være på flugt

Mogens Havnsøe
Læser
Mogens Havnsøe
24. februar 2022 17:05

Mon dog Putin tør sætte kursen mod de baltiske lande. Er der tegn på, at NATO skulle gøre musketereden vejledende? Nej, det er der ikke. Tør Putin risikere det? Næppe. Synes du bidrager til alarmisme og frygt, det er galt nok i forvejen.