spot_img

Ny minister i historisk krise lover åbenhed og militær faglighed i den offentlige debat

INTERVIEW: Forsvarsminister Morten Bødskov lægger kursen om og ønsker mere åbenhed inden for Forsvaret. Han forventer, at forsvarschefen og militære chefer blander sig i den offentlige debat, men ser ingen grund til at ændre på Forsvarsministeriets organisering i en historisk krise på tærsklen til en mulig krig få hundrede km fra Danmarks grænse.

Han indrømmer det gerne. Det har været en vild uge, som Danmarks nyslåede forsvarsminister har været igennem.

Fredag for en uge siden blev Morten Bødskov (S) præsenteret af statsminister Mette Frederiksen (S) på Amalienborg Slotsplads som afløser for Trine Bramsen, og herefter har sagerne alene taget fart. De første dage...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
John M. Foley
Læser
John Michael Foley
14. februar 2022 14:31

Den nye forsvarsminister, Morten Bødskov, lover og indbyder til større åbenhed og mere offentlig debat. Det er nye toner og et budskab der af mange modtages med stor glæde.
Spændende, om det også kommer til at gælde cyberområdet, hvor Forsvarsministeriet netop har igangsat en undersøgelse af muligheden for at overføre nogle af Center for Cybersikkerheds (CFCS) opgaver til varetagelse i civilt regi.
Det kan undre , at det ikke er et problem, at finde millioner og atter millioner til et område, der retteligen burde, og sagtens kunne varetages af andre instanser i civilt regi, hvor ekspertisen og ressourcerne findes i forvejen.
En række opgaver kunne med fordel flyttes helt væk fra FE og CFCS, og ikke blot til en anden del af Forsvarsministeriets ressort.
Det har jeg skrevet en artikel om i Olfi, som kan læses via linket her: https://lnkd.in/ecHRi6cV
Hermed opfordres den nye forsvarsminister til at sætte handling bag sine ord, og hurtigst muligt igangsætte en offentlig debat om behovet for at flytte nogle af FE og CFCS´s opgaver over til andre instanser, og ikke kun rykke en smule rundt indenfor eget område.
Det er ikke godt nok at vente på et resultat af egen undersøgelse, der ikke står til at ændre. Der skal nytænkning og en omorganisering af den måde cybersikkerheden varetages i Danmark. Det kan kun gå for langsomt. Større åbenhed og en offentlig debat, ja, tak.