spot_img

Broberg er frataget sit udenrigspolitiske ansvar, men hans ideer lever videre

Pele Broberg er fortid som ansvarlig for udenrigsanliggender i Grønland, og fremover vil landsstyreformand Múte B. Egede selv stå for udenrigsområdet. Men selvom retorikken formentlig bliver mildere, vil Grønlands mål og ambitioner være de samme, lyder vurderingen fra grønlandsekspert Ulrik Pram Gad.

Det vakte voldsom furore, da Grønlands landsstyremedlem og minister med særligt ansvar for udenrigsanliggender, Pele Broberg fra partiet Naleraq, for nylig i Berlingske såede tvivl om, hvem der fremover skal have lov at stemme til demokratiske valg i Grønland.

Pele Broberg talte i dén grad udenfor nummer, mente mange, og han blev da også hurtigt undsagt af landsstyreformand...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...