spot_img

Tidligere forsvarschef indtræder i radarproducenten Weibels bestyrelse

Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen indtræder i Weibel Scientific som arbejdende bestyrelsesmedlem. Det sker samtidig med, at virksomheden ekspanderer i Norge med ambitionen at vinde i kampen om markedet for overvågning af droner.

Radarproducenten Weibel Scientific har hentet den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen ind som arbejdende bestyrelsesmedlem. Admiralen forlod posten som forsvarschef i 2009 kølvandet på skandalen om jægerbogen, og fungerede som kommitteret under Forsvarsministeriet til sin pensionering som 60-årig i 2012. Herefter tiltrådte han en stilling som seniorrådgiver i Terma, som han nu har forladt.

”Jeg har længe fulgt Weibel fra sidelinjen. Virksomheden opererer i et felt, som jeg har dybt kendskab til, og der er ingen tvivl om, at den kan noget ganske særligt. Det er imponerende, hvordan en lille højteknologisk virksomhed i Allerød har formået at positionere sig som den bedste i verden på sit område. Vækstpotentialet er enormt,” siger Tim Sloth Jørgensen.

Den tidligere forsvarschef indtræder i Weibels bestyrelse samtidig med, at Weibel har iværksat en vækststrategi med henblik på at erobre markedet for operationelle radarer. Det gælder særligt radarer til overvågning af droner, hvor Weibel allerede spiller en hovedrolle på den globale scene. Weibel er ifølge bestyrelsesformand Thomas Øiseth Munkholm langt i realiseringen af strategien allerede, idet virksomheden sidste år demonstrerede sin droneradar i USA og Thailand med succes.

Næste skridt er at videreudvikle teknologien og etablere det afgørende fodfæste på det globale marked. Det kræver nogle særlige kompetencer inden for software, som Weibel har fundet i Norge. Derfor har virksomheden etableret sig med et team af højt specialiserede ingeniører i Oslo.

”Droneradarmarkedet er ved at eksplodere, fordi droner udgør en trussel, som verden i store træk er uforberedt på. Weibel er med helt fremme i udviklingen på verdensplan, og vores radarer tilbyder en unik teknologi, som er nødvendig for at spore små droner. Vi vurderer markedet til at have en milliardværdi i løbet af de næste 10 år,” siger Thomas Øiseth Munkholm.

Andre læste også

»Den sikkerhedspolitiske situation og ændringer i vores opgavefokus udfordrer os«

Abonnement
Chefen for Flyverkommandoen erkender i et skriftligt svar til OLFI, at de unge piloter er pressede. Han lover, at man fra flyveledelsens side er i gang med at adressere udfordringerne, men han vil ikke stille op til interview og svare på spørgsmål. Nej. Generalmajor Jan Dam ønsker som chef for...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer