spot_img

Danmarks øgede forsvarsbudget risikerer at provokere Trump yderligere

ANALYSE: Det var udelukkende frygten for Donald Trumps afstraffelse og risikoen for at ryge ned i Natos tunge ende, der i denne uge fik partierne bag det et år gamle forsvarsforlig til at øge forsvarsbudgettet med 1,5 mia. kr. Med en ny regnemetode når forsvarsbudgettet i 2023 op på 1,5 pct. af bnp. Øvelsen kan dog vise sig at gøre ondt værre.

Man kunne tro, at der lå solide analyser til grund for en beslutning om pludseligt at øge forsvarsbudgettet med 1,5 mia. kr. Analyser, som byggede på opdaterede efterretninger og modeller for, hvordan Forsvaret med en hurtig saltvandsindsprøjtning kunne få lukket en flanke og styrket sikkerheden. Men det er ikke tilfældet.

Når...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer