Chef for Marinestaben udnævner første søværnschefsergent

0
Morten Thor Christensen (t.v.) blev tirsdag udnævnt til den nyoprettede grad af søværnschefsergent. Foto: Chefen for Marinestaben

For første gang nogensinde har Søværnets øverste ledelse ansat en søværnschefsergent, der bliver chefen for Marinestabens nærmeste rådgiver for sergentgruppen og blandt andet får til opgave at styrke og forbedre rekrutteringen. Første mand på posten bliver Morten Thor Christensen, der tiltræder fra en stilling som banjermester på Søværnets Officersskole.

Tilbage i maj måned annoncerede chef for Marinestaben, Torben Mikkelsen, at Søværnet skulle have sin egen chefsergent, der dermed bliver den højest opnåelige rang i sergentgruppen. Søværnschefsergenten skal styrke sergentgruppens virke og sørge for, at kræfter og kompetencer blandt Søværnets befalingsmænd bruges bedst muligt, lød det blandt andet.

I tråd med Forsvarets HR-strategi har bejlere til stillingen selv skullet sende en ansøgning, 22. juni kunne Torben Mikkelsen melde ud, at stillingen var besat. Valget faldt på den 56-årige chefsergent Morten Thor Christensen, der hidtil har haft sin daglige gang på Søværnets Officersskole, og tirsdag i denne uge blev han så udnævnt ved en parade på Center for Sergent- og Maritim Uddannelse i Frederikshavn.

Træder ind i chefens inderkreds

Den tiltrædende søværnschefsergent kommer fremover til at sidde i Marinestabens såkaldte Command Team og får blandt andet til opgave at arbejde på at fremme fastholdelse og rekruttering i sergentgruppen samt på at videreformidle den øverste ledelses holdninger og visioner til stampersonellet.

”Oprettelsen er en naturlig konsekvens af et af mine fokusområder for 2018, som blandt andet er udvikling af – og rekruttering til – sergentgruppen i Søværnet,” skriver chefen for Marinestaben på sin Facebookside.

”Populært sagt, så skal vi have ændret sergenternes arbejde fra det administrative og ud til Søværnets medarbejdere, hvor de skal bruge deres store viden og uddannelse til at motivere, øge fagligheden og inspirere.”

Chefen for Marinestaben har offentliggjort sin tale til den nyudnævnte søværnschefsergent på sin Facebook-profil. Artiklen fortsætter under opslaget …

Tirsdag havde jeg fornøjelsen af at udnævne chefsergent Morten Thor Christensen til Søværnets første Søværnschefsergent….

Posted by Chefen for Marinestaben on Thursday, August 9, 2018

At være sergent er et håndværk

Netop det at føre sergentgruppen tilbage til de klassiske befalingsmandsdyder, ligger den nyudnævnte søværnschefsergent på sinde.

”Jeg har siddet centralt placeret i rigtig mange år, både i Personeltjenesten, i Forsvarskommandoen og sidst i ministeriet og har kunnet se, hvordan mange ting forandrede sig over tid. Jeg har kunnet se en udvikling som måske ikke gik samme vej, som jeg ønskede mig, eller som blev udhulet af forskellige påvirkninger ude fra samfundet,” forklarer han og uddyber:

”Man er i mange år blevet målt på det, der kommer ud af computerne. Altså det, der bliver skrevet. Jeg mener, at det at være sergent er et håndværk. Det er et ledelseshåndværk.”

Thor Christensen har en plan for, hvordan han selv kan bidrage til at vende udviklingen og få den faglige stolthed tilbage de steder, hvor den halter.

”Det kan jeg gøre ved at sætte fokus på befalingsmandens rolle, så vi får bragt nogle af de traditioner tilbage i Søværnet, som måske er gået tabt af forskellige årsager.”

Arbejdet er allerede i gang

Dagsordenen for søværnschefsergenten ligger allerede fast, og et par konkrete tiltag er allerede undervejs.

”Det første jeg går i gang med er at udarbejde en strategi, som skal give nogle klare retningslinjer for, hvad det vil sige at være sergent i Søværnet på alle niveauer. Derudover skal jeg arbejde på en struktur, der kan understøtte det virke,” fortæller han og opsummerer sin langsigtede vision for arbejdet:

”Det er at skabe virkelyst og arbejdsglæde i hverdagen og skabe nogle synlige rammer, som gør det let at være leder.”

Men det er et fælles projekt, der nu skal igangsættes, og derfor er der også brug for velvilje over hele linjen, understreger Morten Thor Christensen.

”Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til at gøre det her sammen med mine kollegaer, for det kan ikke drives som et korstog. Det er virkelig en fælles arbejdsopgave, vi skal løfte.”

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer