spot_img

Nyt europæisk forsvarssamarbejde udmanøvrerer EU’s tunge bureaukrati

I dag har Danmark tilsluttet sig det såkaldte European Intervention Initiative, som Frankrig har inviteret ni særligt udvalgte europæiske lande med i. Militæranalytiker ser det som en europæisk koalition af villige stater, som bypasser EU.

På trods af Danmarks EU-forbehold kan Danmark problemfrit engagere sig i det nye såkaldte European Intervention Initiative (EI2), som Frankrigs præsident Emmanuel Macron har inviteret Danmark med i. Initiativet blev præsenteret i dag i forlængelse af EU’s udenrigs- og forsvarsministermøde i Luxembourg, og fra Danmark var det forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), som underskrev initiativets hensigtserklæring ved en ceremoni.

”Vi...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer