spot_img

Merkel ønsker klarhed om Ukraine før tilladelse til Nord Stream 2

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ikke give sin tilladelse til Ruslands gasledning Nord Stream 2 i Østersøen, med mindre Ukraine får en rolle i projektet som transitland. Udmeldingen fra den tyske regeringschef tyder på, at hun er blevet mere modstander af projektet.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ikke give sin tilladelse til Ruslands gasledning Nord Stream 2 i Østersøen, med mindre Ukraine får en rolle i projektet som transitland. Udmeldingen fra den tyske regeringschef tyder på, at hun er blevet mere modstander af projektet.

“Jeg har gjort det klart, at Nord Stream 2-projektet ikke er muligt uden klarhed omkring den fremtidige transit gennem Ukraine. Man kan tydeligt se, at det ikke kun er et økonomisk projekt, men at der også er politiske overvejelser,” siger hun på et pressemøde i Berlin sammen med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko.

Rørledning skal gå gennem dansk søterritorium

Det store anlægsprojekt, som via Østersøen skal bringe russisk gas til Europa, søges også placeret i dansk søterritorium. Politisk er projektet i direkte konflikt med blandt andet EU’s energiunion, hvor målet også er at mindske afhængigheden af russisk gas.

Flere lande i Østeuropa har en meget negativ indstilling til den russiske gasforbindelse. Et af argumenterne er, at man svigter det proeuropæiske styre i Ukraine. Nord Stream 2 er den anden gasledning fra Rusland til Tyskland gennem Østersøen. Danmark godkendte i 2009, at den første gasledning – Nord Stream 1 – måtte gå gennem dansk farvand.

USA er imod den planlagte naturgasrørledning Nord Stream 2, fordi landet mener, at den vil kunne undergrave EU’s sikkerhed på energiområdet.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer