spot_img

Hurtigere og billigere uddannelse skal sikre flere frømænd og jægersoldater

For at imødekomme politikernes krav vil Forsvaret gøre uddannelsen af fremtidens frømænd og jægersoldater kortere og billigere for at få flere mand hurtigere igennem. Det skal ske ved at slå optagelse og uddannelse af frømænd og jægersoldater sammen, og derefter skal specialuddannelserne foregå ved sidemandsoplæring.

Meget tyder på, at Forsvarets to specialkorps står over for omfattende ændringer, når politikerne i løbet af de kommende uger lægger sidste hånd på det kommende forsvarsforlig. Efter fem år med massive besparelser på over 10 mia. kr. er Forsvaret fra 2018 pålagt yderligere besparelser for en lille mia. kr., hvilket nu med stor sandsynlighed også får...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Bjelke
Læser
Peter Bjelke
20. november 2017 16:40

Det lyder meget maerkeligt, at der udkommer et nyt direktiv 3 dage efter at Peter Ludvigsen er gaaet paa pension som goer brug af hans sprogbrug, men som ingen politiker kender til? Hvad som vaekker min mistaenksomhed er, at man har 5 gange saa mange ansoegere til FKP som til JGK. Dette forklarer den krise i JGK som man gerne vil loese. At man loeser den ved at ofre det bedste og eneste berretigede (de har maritim kompetence) specialkorps i Danmark er for mig baade ubegribeligt og uaaceptabelt. At i krisens JGK diskutere forfattere og tv-profiler giver selvfoelgelig mening, men det er symptom paa en kultur som er en anden end i FKP

Toby
Læser
Toby
20. november 2017 11:59

Det næste bliver vel at man optager SSR under SOKOM. En hurtig og billig måde at få flere operatører – de vil nok heller ikke flytte til Ålborg, men en vikarordning kunne måske etableres næsten gratis …
Ps. Og når SOKOM nu, på særlig rådgivning fra bla. vores allesammenskendisjæger B.S Christiansen, er godt i gang med at udhule og nedlægge Frømandskorpset, så kan man ligeså godt udlægge hele eller dele af den nye fælles uddannelse til Hjemmeværnet. Det skal ikke forstås som en desavouering af Hjemmeværnet.

Jens Lyn
Læser
Jens Lyn
19. november 2017 18:50

Målet med sammenlægning af uddannelserne, udover en større produktion og lidt besparelser, er naturligvis, på sigt, at få samplaceret de to korps i Aalborg, hvor også SOKOM er placeret. Kunsten, i den forbindelse, er at gøre det så smidigt, at man ikke mister evnen og kompetencerne til at dykke, som jo er Frømandskorpsets speciale, og som Jægerkorpset ikke kan. Derfor er det vigtigt, at man får det med til Aalborg, inden Kongsøre bliver lukket. Alt det andet, kan begge korps, og derfor vil der ikke gå noget af det tabt, hvis frømændene, ikke vil flytte med til Nordjylland – hvilket de naturligvis ikke vil.

For hvem vil flytte fra Københavnsområdet til Nordjylland?

Toby
Læser
Toby
20. november 2017 11:03
Svar  Jens Lyn

Det næste bliver vel at man optager SSR under SOKOM. En hurtig og billig måde at få flere operatører – de vil nok heller ikke flytte til Ålborg, men en vikarordning kunne vel etableres næsten gratis …