spot_img

Tekniske fejl på tysk fregat redder amerikansk drone fra nedskydning

Den tyske marine havde mandag i sidste uge en af den slags dage, man nok helst vil glemme. I Det Røde Hav opfattede den tyske fregat ”Hessen” ved en fejl en amerikansk Reaper-drone som et fjendtligt luftmål, men da den ville skyde nedskyde dronen, endte to milliondyre SM-2-missiler i havet. Det skriver tyske Bild.

Det var lige ved at gå helt galt – og gjorde det på sin vis også – da den tyske fregat “Hessen” mandag i sidste uge opfangede et fjendtligt luftmål på sin radar under patruljeringen af det konfliktramte Røde Hav. Det skriver blandt andre det tyske tabloidmedie Bild.

Der var nemlig ikke tale om nogen trussel fra den yemenitiske houthi-bevægelse, som ellers...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jan Rene Strojek
Læser
Jan Rene Strojek
5. marts 2024 14:41

Gør nu det rigtige første gang – nu, chancen er der!
Afbestil de aldrende og reelt udfasede SM-2 missiler. Og bestil så SM-6 missilet. Den langt længere rækkevidde vil beskytte besætningen samt de skibe mm, som skal beskyttes, langt mere effektivt.

Er det dyrt? Ja! Og modspørgsmålet i den her “næsten krigs” situation må være: “Og hvad så…?”.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
6. marts 2024 23:25

Det havde klædt OLFI at nævne, at HESSEN dagen efter nedskød to Houthi-missiler

L-H Arvedsen
Læser
L-H Arvedsen
6. marts 2024 12:21

Orlogsskib er beregnet til cirka 30 års liv – med en opdatering cirka midtvejs.
Fregatten blev leveret 2011 – så det er kun naturligt at udviklingen indenfor radar er løbet fra den radar man bestilte cirka 2008 – Og det har været på ønskelisten med en ombygning af radaren i flere år. Så at forestille sig at den skal kunne fungere optimalt i skibets levetid er meget naivt.
Holland have de samme radar på deres Zeven Provicien-klasse. Den radar er de nu i gang med at udskifte til nyeste standard.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
5. marts 2024 2:55

Jeg har et par 3tommer krysantemum nytårs raketter stående i kælderen de kan låne, helt gratis.
Hvad er det da for noget skrammel vores skibe er udstyres med, og hvis ikke vi vil lave en bekostelig opdatering kan vi kun bruge gamle missiler typer. De affyrings systemer til lodret affyring har kostet spidsen af 10 f-35’er, og så skal de udskiftes sammen med radarsystemet, uden reelt set at have været brugt ?????