spot_img

Tilliden til forsvarschefen er nærmest væk såvel politisk som internt i Forsvaret

ANALYSE: To begivenheder i de forgange uger afslører, at forsvarschef Flemming Lentfers ledelse mangler opbakning både politisk og i Forsvaret. Dels har regeringen fejet hans oplæg til forligsforhandlingerne af banen, og dels er de klassificerede dokumenter blevet lækket til pressen.

Da forsvarsminister Trine Bramsen (S) i efteråret 2020 udpegede Flemming Lentfer som ny forsvarschef, kom det som en overraskelse for mange. Den daværende direktør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse var en af ganske få officerer i det danske forsvar, som på trods af Danmarks talrige missioner siden 1990’erne på Balkan og i Afghanistan, Irak, Libyen, Mali og ud for Afrikas Horn...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
3. december 2023 16:59

kommentar.
Jeg har i gennem lang tid talt for at vi skal have en forsvarschef som kan både samle og lede forsvaret igennem en utrolig svær tid – og det er ikke Flemming Lentfer, han er helt åbenlys den forkerte mand i det forkerte job.
Så lad os nu komme videre og få en ny forsvarschef som rent faktisk ER den rette mand i det rette job, på det rette tidspunkt.
En som kan samle og lede forsvaret igennem et 10 årig forsvarsforlig, hvor man rent faktisk skal oprette nye enheder og genopruste forsvaret.
skub nu nogle af de dygtige oberstløjtnanter vi har ude i regimenterne frem og lad dem komme frem i geleddet.
Jens

Jacob Barfoed
Læser
Jacob Barfoed
4. december 2023 20:13

Kære Peter
Jeg synes desværre det er en af de dårligere ledere du har skrevet.
Unuanceret og fejlfyldt.

Lad os starte med nuancerne. Der har de sidste 1-2 måneder på Olfi været en del debatindlæg og kronikker (herunder fra min hånd). Samt senest et interview med brigadegeneral Carsten Rasmussen (Hæren, pens.), som forsvarer FC’s prioriteringer.
Alle fagligt funderede argumenter, som går imod den FC kritiske linje, du har valgt, ignorerer du helt i din leder. Du nævner dem ikke engang.
Tydeligst ignorerer du Rasmussens forklaring om, at FC har prioriteret kapaciteter til Artikel 3 opgaver (nationalt forsvar), på bekostning af rene Artikel 5 kapaciteter (Tunge brigade). Så er det jo også nemmere at lade være med at forholde sig til dem.
Det får desværre Olfi til at fremstå som en part med en agenda – lobbyist kunne være et andet ord – fremfor som et faglig solidt og nuanceret journalistisk medie.
Det er virkelig synd, for forsvarsområdet fortjener et seriøst nichemedie.

Din leder er også fejlfyldt. Du nævner TOMAHAWK strike missiler som en Flyvevåben kapacitet. Det er en IVER-klasse fregat kapacitet.
Du fortsætter med at nævne P8 Poseidon som FLV kapacitet, selvom den skal udføre maritime operationer, i lighed med SEAHAWK helikopteren.
Du undlader at nævne, at medium helikopterkapaciteten (primært) er en kapacitet til for SOKOM og politi/PET, selvom der sidder en pilot fra FLV i den.
Du undlader også at nævne den tidlige store investering til nye patruljefartøjer (korvetter) til Søværnets opgaver i danske farvande.

Det kan du gøre bedre, Peter.
Det er virkelig synd, for forsvarsområdet fortjener et seriøst nichemedie.

Michael Madsen
Læser
Michael Madsen
8. december 2023 17:21

Kære Jacob Barfoed
Kan du fortælle hvor langt man er i processen med de nye patruljefartøjer (korvetter) til Søværnets opgaver i danske farvande. Mig bekendt, er de ikke kommet i udbud. Husk også lige på, at de samtidig skal afløse de aldrene miljøskibe, som er ved at blive levetidsforlænget med 10 år. Så lige rundt hjørnet er de vel ikke?

Poul Bjerrum
Læser
Poul Bjerrum
16. december 2023 18:55

Kære TroelsJulemand
I år har jeg kun ét ønske: Ny ledelse af Forsvaret.
Kh.
Poul

Poul Juul
Læser
Poul Juul
6. december 2023 15:51

En journalist, der udtaler sig om hvem, der er god som Forsvarschef. Ha-ha. Det har ikke noget at gøre med journalistik. Det er GAK.

Johnny Madsen
Læser
Johnny Madsen
6. december 2023 13:31

Man kan undre sig over at chefen siger i 2023 er den tunge brigade klar. I dag kan forsvaret mønstre mindst 2500 mand og HJS med SSR kan mønstre 1500+. Så at påstå den tunge brigade ikke kan være klar er direkte et falsum og lodret forkert, men de viser jo blot at chefen ikke er den rette på posten, og flere højtstående chefer undsiger ham ligeledes. At man giver flyvevåbnet så meget er en fejl af format da det er kampstyrkerne samt special operations styrkerne der mangler, samt flåden i den grad da mange af de skibe der er i dag på INGEN måde lever op til NATOs styrkemål. Det kræver en mand på posten der kan sit kram, kan samle og fordele de midler og måske også se indad med hensyn til leder da der er ufattelig mange mellem leder som ikke har en funktion ud over administrativt. Der er brug for soldater og NCO der kan lede og fordele under kamp samt operationspersonale der kan sammensætte de reelle mål og værdier for det Danske forsvar. Jeg er selv en gammel rotte med 16 år i tjenesten og udsendelser samt 25 år+ i HJV og SSR og bidrager med veteraner i dag med hjælp og nogle af dem burde aldrig være sendt afsted