spot_img

Hjemmeværnet optager rekordmange medlemmer efter russisk aggression

Hjemmeværnet har siden Ruslands invasion af Ukraine oplevet en betydelig stigning i antallet af medlemmer. Samtidig tyder noget på, at man har fået fat i de unge, for godt halvdelen af de nye medlemmer er under 30 år. Forklaringen handler både om sikkerhedsbevidsthed og om synlighed, mener Hjemmeværnets chef, generalmajor Jens Garly.

Siden Rusland den 24. februar i år invaderede nabolandet Ukraine, har Europa været hensat i en form for sikkerhedspolitisk undtagelsestilstand, hvor begrebet territorialforsvar med rekordfart er rykket højt op på både de nationale og den internationale dagsorden. Voldsomme billeder fra Ukraines slagmarker har – særligt i de første uger og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Claus Vistesen
Læser
Claus Vistesen
13. juli 2022 16:28

Det er gode nyheder, og ikke overraskende. Jeg tror at det bliver ved. Et staerkt dansk forsvar, i helt generelt forstand, starter i bunden, i hvert fald i nogen grad.

Niels Jensen
Læser
Niels Jensen
15. juli 2022 9:57

Siden hvornår er der kommet eskadriller i Marinehjemmeværnet?
Niels Jensen