spot_img

»Der gik 10 sekunder fra første skud, til frømænd havde kontrol over situationen«

Det var en nedtrykt og fåmælt formodet pirat, som fredag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved dommervagten i Købehavns Byret. Han mistede sit ene ben under en ildkamp med Frømandskorpset i Guineabugten den 24. november, og det er den eneste årsag til, at han i dag sidder varetægtsfængslet i Danmark.

Så sad han der. Den 39-årige benamputerede formodede pirat fra Nigeria, som var landet i København torsdag aften kl. 21.30. I en bordeauxrød kørestol fra Københavns Fængslers centrale afdeling med sort plastsæde og ryglæn. Iført lysegrå sneakers på sin højre fod, beige chinos, en mørkeblå sweatshirt og med en sort dunjakke i skødet. Hans sorte hår var kortklippet...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Finn Bjerrehave
Læser
Finn Bjerrehave
29. januar 2022 14:53

Det var nok snarere en konsekvens af den sænkede båd, hvor piraten fik benet i kontakt med bådens propel, og ikke danske skud.