spot_img

OLFI øger både omsætning og overskud efter et stabilt og lovende 2021

OLFI omsatte i 2021 for 1,4 mio. kr. og fik et overskud på over en kvart mio. kr. Antallet af abonnenter voksede stabilt og ligger nu på lige under 2.000. OLFIs egenkapital er vokset fra 136.000 til over 331.000 kr. svarende til det beløb, som Forsvarsministeriet betalte OLFI erstatning for misbrug af et erhvervsabonnement.

Når sommeren begynder, er det ikke kun temperaturen i luften, som det er værd at holde øje med. Den 1. juli er skæringsdag for aflevering af virksomheders årsregnskaber, og her får man et aktuelt og faktuelt indblik i, hvordan det går rent økonomisk. Også i OLFI.

Og her går det fint. Dette lille medie begyndte tilværelsen som enkeltmandsvirksomhed i 2016. Siden overgik OLFI til at være et iværksætterselskab (IVS), og i juli 2021 fik OLFI status af at være et anpartsselskab (ApS.), hvor jeg selv ejer alle anparter. Det er således bare det andet selskabsregnskab, som OLFIs revisor har indsendt til Skat, og det viser en en positiv og tilfredsstillende udvikling.

I 2021 øgede OLFI både omsætning og antallet af abonnenter, hvilket afspejler sig positivt i indtjening og resultat. Samtidig har det haft en markant indflydelse på regnskabet, at jeg i sommeren 2020 indgik en aftale med Radio4 om at producere programmet Frontlinjen, som efter sommerferien fortsætter på tredje år. I regnskabet for 2021 spiller det således ind, at kontrakten med Radio4 har dækket hele året fra januar til december.

I 2020 havde OLFI en nettoomsætning på 1 mio. kr., og den er i 2021 vokset til 1,4 mio. kr. Årets resultat før skat lyder på 258.000 kr. mod 84.000 kr. i 2020, og egenkapitalen er i dag 331.000 kr. mod 136.000 kr. i 2020. Det er jeg ganske tilfreds med og glæder mig over.

Samtidig er det som journalist en tilfredsstillelse at kunne konstatere, at OLFI løber rundt med to fastansatte fuldtidsmedarbejdere (hvor jeg er den ene) uden stort set at ”sælge” andet end rå journalistik. Således kommer 97,5 pct. af indtægterne i OLFI fra salg af abonnementer og for produktion af Frontlinjen til Radio4, mens de resterende 2,5 pct. af indtjeningen kommer fra oplæg og foredrag.

Historier om Anders Lassen Fonden og “styrelseschefen” fyldte i 2021

Hvad var det så for nogle historier, som læserne satte pris på i 2021? Efter et halvt år med krig i Ukraine kan 2021 synes som ualmindeligt lang tid siden. Men der skete også store begivenheder for bare et år siden. Ikke mindst Vestens og Danmarks kaotiske exit fra Afghanistan efter 20 års krig fyldte godt i mediebilledet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse historien om statsministerens og forsvarsministerens fokus, da Kabul faldt …

Det samme gjorde stribevis af artikler om regeringens og ikke mindst daværende forsvarsminister Trine Bramsens (S) ofte voldsomt kritiserede ledelsesstil, som bl.a. resulterede i den verserende FE-sag. I samme ammunitionskasser finder man Bramsens besøg hos Hjemmeværnet på Ærø og en koncert i Odense, mens Kabul stod i flammer foruden hele balladen om, hvorvidt forsvarschefen var en styrelseschef.

Læs også: Kære Morten Bæk

Vi brugte i 2021 også en del krudt på Jeppe Handwerk og hans formandskab i Anders Lassen Fonden, som inviterede rapgruppen Suspekt på et en opsigtsvækkende aktivitetsdag hos Frømandskorpset. Her lejede fonden en privat helikopter, som rapgruppen kunne springe i vandet fra, og bagefter konterede Anders Lassen Fonden helikopteren som en »administrationsudgift«. Fonden brugte også kronprins Frederik til at markedsføre ulovlige pengeindsamlinger.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om splid i Anders Lassen Fondens bestyrelse om fondens donorarrangement med Suspekt hos Frømandskorpset i maj 2019 …

 

Vi skrev også om Forsvarsministeriets opsigtvækkende ansættelser af en ny direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og en forandringsrådgiver i en chefstilling, som ikke forud blev slået op. Til gengæld kendte departementschef Morten Bæk både den nye personaledirektør og forandringsrådgiveren personligt, og sådan så sagerne om nepotisme og kammerateri i 2018-2019 ikke ud til at have forandret noget i 2021.

Erstatning fra Forsvarsministeriet gavnede OLFIs overskud

Der hører en ganske vigtig sag og forklaring til historien om OLFIs økonomi i 2021. I regnskabet indgår således en post benævnt »andre driftsindtægter« på 190.000 kr. ud over nettoomsætningen på 1,4 mio. kr. Det var den erstatning, som Forsvarsministeriet i et forlig med Dansk Journalistforbund accepterede at betale til OLFI foruden 95.000 kr. til mig privat i skattefri godtgørelse for gennem to år at have brugt et enkelt erhvervsabonnement til at dele samtlige OLFIs artikler med 300 medarbejdere i departementet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om, hvordan Forsvarsministeriet måtte betale OLFI 285.000 kr. for omfattende brud på ophavsretten gennem to år …

Samtidig oplevede OLFI en vækst i abonnenter, da vi dækkede retssagerne mod den tidligere generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen ved henholdsvis byretten i foråret 2021 og i landsretten i sensommeren 2021. Sagen kom alene frem gennem OLFIs årelange research og afdækning af en kultur med nepotisme og vennetjenester i Forsvarets og Forsvarsministeriets øverste cirkler, og en række øvrige sager blev da også undersøgt af både Kammeradvokaten og Forsvarsministeriets Auditørkorps uden dog at føre til mere end det.

Jeg skylder også her at nævne, at jeg i januar 2022 ved Københavns Byret blev frifundet for straf efter straffeloven, men dog dømt til at betale 50.000 kr. i tort til Jeppe Handwerk og Copenhagen Global for en passage i en artikel om salg af militære jetski til Frømandskorpset. Den sag er anket af mig selv og Dansk Journalistforbund til landsretten, og jeg forventer ikke, at den kommer for retten i anden instans før en gang i 2023.

Billedtekst til bærende billede: Det går den rigtige vej for OLFI, som lander et overskud på 258.000 kr. i 2021. Foto: Agnete Schlichtkrull for Radio4

Andre læste også

»Den sikkerhedspolitiske situation og ændringer i vores opgavefokus udfordrer os«

Abonnement
Chefen for Flyverkommandoen erkender i et skriftligt svar til OLFI, at de unge piloter er pressede. Han lover, at man fra flyveledelsens side er i gang med at adressere udfordringerne, men han vil ikke stille op til interview og svare på spørgsmål. Nej. Generalmajor Jan Dam ønsker som chef for...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Claus Vistesen
Læser
Claus Vistesen
19. juli 2022 13:17

Tillykke med resultatet; god vind i resten af 2022 og 2023.

wedell chhristensen
Læser
wedell chhristensen
19. juli 2022 14:49

Well done!

Michael Nielsen
Læser
Michael Nielsen
21. juli 2022 17:42

At producerer netbaseret og kritisk journalistik, til en militær-industriel og politisk målgruppe, kan ikke altid være lige nemt. Målgruppen består jo af alfaer. Hanner som hunner. Modtagergruppen næsten ligeså.
Jeg håber at den positive og tilfredsstillende udvikling fortsætter. For denne her komplekse målgruppe, har brug for et kritisk medie som OLFI.
Tillykke.

Dorrit Saietz
Læser
Dorrit Saietz
22. juli 2022 12:46

Godt gået, dygtige Peter!