spot_img

Ministre gik til koncert og talte om sæler på Ærø, mens Kabul faldt til Taleban

OPDATERET: Mens afghanske tolke med skræk konstaterede Talibans tilstedeværelse på indfaldsvejene til Kabul, fandt forsvarsminister Trine Bramsen tid til at besøge Ærø, hvor hun både besøgte en søfartsskole og partikammeraterne i Socialdemokratiets lokalafdeling på øen. Fredag var hun til koncert med statsministeren.

Selvom Afghanistan står på den anden ende og med Talibans tilbageerobring af hovedstaden Kabul med ét slag er sendt 20 år tilbage i tiden, har forsvarsminister Trine Bramsen (S) haft tid til at pleje lokale interesser. I hvert fald besøgte hun søndag – samme dag som Taliban genvandt kontrollen med både Jalalabad og Kabul – Ærø Kommune.

Her stod den på besøg hos øens søfartsskole, hvor ministeren blandt diskuterede mulighederne for at give Søværnets konstabler bedre uddannelsesmuligheder. Besøget vakte begejstring hos den lokale borgmester, Ole Wej Petersen (S), kunne man efterfølgende læse på Facebook:

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

»Ærø fik idag et kortvarigt besøg af forsvarsminister Trine Bramsen. Trine har en del at se til andet sted i verden idag. Men vi var forbi Navigationsskolen og fik en positiv snak om muligt samarbejde med søværnet. På Havnen i Marstal fik vi en snak med fiskerne om sæler, og Trine fik hilst på Ærø Søredning. Tak til Trine for et godt besøg på Ærø.«

Ingen forståelse i kommentarsporet

Forsvarsministeren fik også tid til at besøge sine partifæller i Socialdemokratiets lokale vælgerforening, og også her sætter man pris på at få plads i ministerens kalender.

»Dejligt gensyn med en ellers meget travl forsvarsminister,« skriver lokalforeningen på sin hjemmeside og afslutter beskeden med en rød rose.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Ministeren får dog hverken emoji-roser eller venlige hilsener i kommentarsporet, der bærer præg af en manglende forståelse for, hvad ministeren laver på Ærø, mens Afghanistan falder og både danske og afghanske statsborgere med tilknytning til den danske repræsentation i landet kæmper for at finde i sikkerhed.

»Sidder bare og stirrer igen og igen på tidspunktet for dette opslag. Det er ikke til at fatte, hvad laver forsvarsministeren på Ærø, medens Kabul falder i Talibans hænder? På en sær og grotesk måde er det dansk politik i en nøddeskal,« skriver en Facebook-bruger i kommentarsporet, hvor vedkommende bliver bakket op af flere andre.

»Øh, hvad med afghanerne?« skriver en anden.

Med Odense-borgmester til koncert

To dage før besøget på Ærø blev der også tid til at besøge en anden prominent partifælle, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, som havde inviteret både statsminister Mette Frederiksen (S) og Trine Bramsen med i Den Fynske Landsby, hvor blandt andre det sydfynske band Patina spillede op. Også denne forlystelse blev ivrigt dokumenteret og delt med følgerne på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Både forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod har ellers givet udtryk af at have rygende travlt med at løse den stadigt mere presserende situation i Afghanistan.

Der har ifølge Forsvarsministeriet været arbejdet med evakueringsplaner længe. Fredag aften var den klare forventning i ministeriet – og meldinger fra såvel Forsvaret som allierede, at det som minimum var muligt at evakuere frem til 31. august. Lørdag var meldingen, at evakueringer kunne fortsætte ugen ud. Først sent søndag eftermiddag blev muligheden for civile fly lukket. Forsvarsministeren har deltaget i alle møder, internt og med Folketinget, samt beslutninger henover hele weekenden.

»Havde jeg på forhånd kendt til situationen søndag aften, havde jeg selvsagt ikke deltaget i hverken koncerten fredag eller besøgt Hjemmeværnet søndag morgen. Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle. Jeg kan bekræfte, at jeg har deltaget i alle møder og beslutninger henover weekenden og ugerne op til,« skriver ministeren i et svar til OLFI.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...