spot_img

Ansættelse af chefkonsulent foregik ifølge Forsvarsministeriet efter gældende regler

Forsvarsministeriet afviser at svare på en række spørgsmål i forbindelse med ansættelsen af en chefkonsulent i departementet. Samtidig afviser såvel departementschefen som forsvarsministeren at stille op til interview, ligesom Forsvarsministeriet anklager OLFI for en faktuel fejl i en tidligere artikel.

Hverken departementschef Morten Bæk eller forsvarsminister Trine Bramsen (S) ønsker at stille op til interview om ansættelsen af Christina Boesgaard Carlsson i stillingen som chef for Taskforce Strategisk Forandring. OLFI får heller ikke svar på de 20 spørgsmål, som dette medie stillede til Morten Bæk i et åbent brev den 28. juli. Det skriver Forsvarsministeriets kommunikationschef efter flere rykkere i en mail til OLFI torsdag.

OLFI har i løbet af de seneste uger kunnet beskrive, hvordan Morten Bæk både i Klimaministeriet og i Forsvarsministeriet ansatte Christina Boesgaard Carlsson i stillinger, som ikke blev slået op. I Klimaministeriet kom hun i ”udlån” fra Energistyrelsen, hvor hun også havde arbejdet sammen med Morten Bæk, og det samme skete i Forsvarsministeriet, hvor hun indledningsvis blev ”udlånt” fra Klimaministeriet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse OLFIs 20 spørgsmål til Morten Bæk om ansættelsen af Christina Boesgaard Carlsson i stillingen som chef for Taskforce Strategisk Forandring …

Christina Boesgaard Carlsson begyndte den 26. oktober i en stilling som chefkonsulent i Forsvarsministeriets departement. Ansættelsen blev meldt ud til ministeriets medarbejdere den 5. november, og ifølge Morten Bæk selv var det Christina Boesgaard Carlssons opgave at opbygge en ny taskforce for strategisk forandring. Ansættelsen skabte vrede i ministeriets departement, fordi Christina Boesgaard Carlsson blev hevet ind af departementschefen i en stilling, som ikke havde været i opslag.

Juridiske eksperter kaldte stillingsopslag for »proforma«

Den 10. november slog Forsvarsministeriet imidlertid stillingen som chef for den nyoprettede taskforce op på Jobnet, men allerede den 13. november – 11 dage før ansættelsesfristens udløb – blev Christina Boesgaard Carlsson præsenteret som taskforcens »fungerende chef«. Den 19. november sendte ministeriet en intern mail ud indeholdende et interview med Christina Boesgaard Carlsson, som fortalte om sit nye arbejde.

Læs også: Hvem stopper Forsvarsministeriets magtarrogance og bøllemetoder?

Ved ansøgningsfristens udløb den 24. november havde ni kandidater søgt stillingen. Fire kandidater blev kaldt til samtale, og efter at have opbygget taskforcen siden oktober blev Christina Boesgaard Carlsson ligeledes kaldt til samtale, fik stillingen og tiltrådte officielt den 15. december stillingen som chef for Taskforce Strategisk Forandring – efter reelt at have arbejdet som chef for taskforcen i næsten to måneder.

Den opsigtsvækkende proces fik to juridiske eksperter til at kalde stillingsopslaget for »proforma« og ansættelsen i strid med statens ansættelsesretslige regler, men den vurdering deler Forsvarsministeriet ikke.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om, hvordan departementschef Morten Bæk fra Forsvarsministeriet fik ansat en nær kollega fra Klimaministeriet uden at slå stillingen op, før kollegaen var ansat …

»Ansættelsen af Christina Boesgaard Carlsson er efter Forsvarsministeriets vurdering foregået i en åben proces og efter gældende regler,« skriver Forsvarsministeriet i en mail til OLFI.

Forsvarsministeriet anklager samtidig OLFI for ikke at have styr på fakta i afdækningen af sagen.

»Det er faktuelt forkert, når OLFI i en artikel 29. juni skriver, at stillingen var besat til anden side, da stillingsopslaget blev offentliggjort,« skriver Forsvarsministeriet.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...