spot_img

Forsvarsministeriet udtrykker tilfredshed med ny pistol, som volder problemer i USA

Politiet i Milwaukee udskifter nu Sig Sauer P320 som tjenestepistol efter, at den ved flere lejligheder er gået af utilsigtet og har såret to betjente i benene. I det danske forsvar er man bevidst om problemerne i USA, men har ikke oplevet lignende hændelser, oplyser Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Sporene skræmmer. Men Forsvaret holder fast i Sig Sauer P320 som tjenestepistol, selv om en række utilsigtede hændelser i USA kaster et bekymrende lys på pistolen, der i 2019 afløste Neuhausen M/49 som tjenestepistol i det danske forsvar.

»Status er, at Forsvaret er tilfreds med den anskaffede SIG P320 og ikke har registeret sikkerhedsudfordringer med pistolen,« skriver Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i et skriftligt svar til OLFI.

Debatten er blevet aktuel, efter at politiet i den amerikanske by Milwaukee i staten Wisconsin nord for Chicago har besluttet at udfase SIG P320 som tjenestepistol allerede ved årets udgang. Siden 2020 er to betjente kommet til skade, fordi tjenestepistoler er gået utilsigtet af. Det skriver det amerikanske magasin Vice.

Læs også: Neuhausen sendes på pension: Forsvaret har modtaget sin nye pistol

Den seneste episode fandt sted i september, hvor en 41-årig betjent blev såret, da en kollegas pistol gik af, mens den sad i hylsteret. I juli 2020 blev en betjent skudt i knæet, da betjentens pistol gik af under en arrestation. I januar 2021 var der en tredje episode, hvor en civilbetjents pistol gik af, mens han steg ud af en bil, uden at nogen dog kom til skade.

»Politibetjente, som tjener vores by, har nok at bekymre sig om. De skal bestemt ikke også bekymre sig om, at deres tjenestepistol går af uventet,« sagde Milwaukees borgmester Cavalier Johnson, da han på et pressemøde den 31. oktober sammen med byens politichef annoncerede udskiftningen af politiets tjenestepistoler fra Sig Sauer til Glock.

Kan ikke genkende billedet fra USA i det danske forsvar

Ifølge Vice har Sig Sauer P320 en lang historik med at gå uventet af særligt blandt politibetjente. Ifølge mediet har betjente i Florida, Massachusetts, Michigan, Connecticut og føderale betjente siden 2017 rapporteret om pistoler, som er gået utilsigtet. I 2021 interviewede Vice en betjent, hvis tjenestepistol gik af under en baseballkamp og sårede betjenten, som efterfølgende måtte opereres.

Det er bladet Ingeniøren, som i dag beskriver problemerne ved politiet i Milwaukee Police Department, og den artikel har man også læst i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Læs også: Hvad skal der ske med Forsvarets 20.000 udfasede 9 mm Neuhausen-pistoler?

»Vi er bevidste om artiklen, som har beskrevet udfordringer med Sig Sauer ved Milwaukees politi. Med fokus på utilsigtede skudafgang udførte Forsvaret ved det seneste gennemførte pistoludbud en række såkaldte ”droptest”, som netop simulerede de ”known safety concerns” (kendte sikkerhedsbekymringer, red.), der omtales i artiklen. SIG P320 bestod de udførte droptests i forbindelse med udbuddet,« skriver Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Læs også: Glock får medhold i klage over udbud – Sig sauers kontrakt hænger i en tynd tråd

Forsvaret monitorerer løbende samtlige våbensystemer for fejl og utilsigtede hændelser, og siden introduktionen af SIG P320 i Forsvaret er der Ifølge FMI »ikke sket rapportering, der kan sidestilles med artiklens fokus på systemtekniske fejl og mangler«.

»Forsvaret vil fortsætte med at monitorere samtlige våbensystemer for fejl og utilsigtede hændelser. Når og hvis der sker hændelser, vurderes hændelsens alvorlighed, og der tages de fornødne forholdsregler,« skriver FMI.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Alex Bülow
Læser
Alex Bülow
29. november 2022 8:52

Det glæder mig trods alt, at der i Det Kgl. Danske Forsvar ikke blot bliver skredet til udskiftning af ét stk. tjenestevåben, blot som følge af nogle hændelser i Det Vilde Vesten.