spot_img

Henrik Breitenbauch overtager som dekan på Forsvarsakademiet

Forsvarsakademiet har fundet sin ny dekan i skikkelse af Henrik Breitenbauch. Breitenbauch fratræder dermed sin stilling som leder af Center for Militære Studier på Københavns Universitet for at overtage det overordnede ansvar for Forsvarsakademiets uddannelser fra 1. marts.

Forsvarsakademiets jagt på en ny dekan er slut. Ny mand på posten bliver den internationalt anerkendte forsker Henrik Breitenbauch, som 1. marts tager over efter Peter Dahl Thruelsen, der sagde op i slutningen af sidste år. Det skriver Forsvarsakademiet (FAK) på sin hjemmeside.

Henrik Breitenbauch har en PhD i statskundskab med speciale i internationale relationer og er i dag leder af Center for Militære Studier (CMS) på Københavns Universitet. Her han har været tilknyttet CMS i en rolle som seniorforsker siden 2010, før han i 2015 overtog han tøjlerne som centerleder. Sideløbende med sit virke på CMS har Breitenbauch arbejdet med strategiudvikling for Nato, ligesom han er senior fellow ved tænketanken Atlantic Council, der hjemmehørende i Washington D.C. i USA.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Senest har Henrik Breitenbauch bidraget til ambassadør Michael Zilmer-Johns arbejde med at analysere den udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation samt de udfordringer og konsekvenser, som den kan have for Danmark og Forsvaret. De faglige meritter er således i orden for den tiltrædende dekan, som fra 1. marts får det overordnede ansvar for uddannelserne på Forsvarsakademiet.

International udvikling gør FAK’s arbejde vigtigere

På Forsvarsakademiet ser man frem til samarbejdet med den nye ledende medarbejder, fortæller chef kontreadmiral Henrik Ryberg til akademiets hjemmeside:

»Vi ser frem til at byde Henrik velkommen som dekan ved Forsvarsakademiet. Der venter spændende udfordringer for udviklingen af FAK, som jeg tror Henrik er den helt rigtige til at være med til at løse.«

Læs også: Peter Dahl Thruelsen har sagt op som dekan på Forsvarsakademiet

Hovedpersonen selv glæder sig også til at blive en del af, hvad han selv kalder et vigtigt stykke forsknings- og uddannelsesarbejde, fortæller han:

»At Forsvarsakademiet bidrager til forskning, udvikling og uddannelse på højt niveau for Forsvarets og for Danmarks skyld bliver kun endnu vigtigere i kommende år, også på grund af den bekymrende internationale udvikling. Jeg glæder mig meget til opgaven,« siger Henrik Breitenbauch.

Den nu forhenværende dekan, Peter Dahl Thruelsen, fratrådte efter to år på posten sin stilling i december for at overgå til et job i det civile. Han overlod i forbindelse med sin opsigelse ansvaret til oberst Lasse Christiansen, der har været fungerende dekan i den mellemliggende periode, og som bliver i stillingen frem til Henrik Breitenbauchs formelle tiltrædelse i marts.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer