spot_img

Civilstyrelsen rykker Anders Lassen Fonden for svar på spørgsmål om økonomi

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Jeppe Handwerk skulle som formand for Anders Lassen Fonden have indsendt sin anden redegørelse til Civilstyrelsen omhandlende fondens økonomi og betaling af en civil helikopter til underholdning af bandet Suspekt senest den 16. august. I en rykker har Jeppe Handwerk fået en ny frist, som udløber mandag.

Var det i overensstemmelse med Anders Lassen Fondens fundats, da fonden den 3. maj 2019 betalte for en civil helikopter til at flyve rundt med bandet Suspekt over Marinestation Kongsøre? Det spørgsmål er endnu ikke afklaret, efter at Civilstyrelsen som fondsmyndighed for alle ikke-erhvervsdrivende fonde har bedt Anders Lassen Fonden om en redegørelse.

Læs også: Anders Lassen Fonden betalte for privat helikopter til underholdningen af Suspekt

En sådan sendte Jeppe Handwerk som formand for fonden, der har Jeppe Handwerks gode ven kronprins Frederik som protektor, til Civilstyrelsen den 25. juni. Allerede fire dage senere svarede Civilstyrelsen og udbad sig en uddybende redegørelse, hvor Jeppe Handwerk bl.a. blev bedt om at uddybe fondens økonomi. Årsagen var, at Anders Lassen Fonden i 2019 anvendte ca. 185.000 kr. til ”legatuddeling”, mens administrationsomkostningerne var på ca. 250.000 kr. i alt. Samme år blev der uddelt legater for 200.000 kr.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse OLFIs artikel om rapgruppen Suspekts vilde aktivitetsdag hos Frømandskorpset …

»Da omkostningerne og uddelingerne efter styrelsens opfattelse ikke står i rimeligt forhold til hinanden, bedes du nærmere redegøre for fondens arrangementer. Herudover bedes du oplyse nærmere om arrangementernes karakter, herunder kredsen af inviterede, program, udbytte/donationer m.v. Oplysningerne skal være styrelsen i hænde – af hensyn til sommerferien – senest den 16. august 2021,« skrev Civilstyrelsen til Jeppe Handwerk den 29. juni.

Har frist til mandag for at aflevere ny redegørelse

Men den 27. september over en måned efter svarfristen havde Jeppe Handwerk endnu ikke besvaret brevet og fremsendt sin anden redegørelse. Civilstyrelsen har derfor sendt Jeppe Handwerk en rykker.

»Under henvisning til Civilstyrelsens brev af 29. juni 2021, der vedlægges i kopi, skal styrelsen herved minde dig om at indsende yderligere redegørelse vedrørende fondens uddelinger og udgifter. Civilstyrelsen skal anmode dig om at indsende det udbedte inden 4 uger fra dette brevs dato,« skriver Civilstyrelsen.

Læs også: Civilstyrelsen undersøger Anders Lassen Fondens betaling af privat helikopter 

Den frist udløber på mandag den 25. oktober. OLFI har været i kontakt med Michael Christiani Havemann, som er advokat for Jeppe Handwerk. I en mail stiller OLFI en række spørgsmål til formanden om Anders Lassen Fondens virke.

»Dine øvrige spørgsmål ønsker Anders Lassen Fonden ikke at orientere dig om,« skriver Michael Christiani Havemann.

Andre læste også

Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til »borgerkrig«

Abonnement
INTERVIEW. Håndteringen af fregatsagen udstiller den gensidige mistillid mellem politikere, officerer og embedsmænd, der gennemsyrer forsvarsområdet. Det mener politisk analytiker Lars Trier Mogensen, som samtidig peger på, at Elbit-sagen i sig selv kunne have kostet Flemming Lentfer jobbet. Til syvende og sidst skal der dog andet og mere til...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...