spot_img

»Jeg har frie rammer til at stille op til interview«

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

General Flemming Lentfer skal ikke indhente tilladelse i Forsvarsministeriet, når han bliver forespurgt om interview med eksterne medier. I hvert fald ikke længere. Det fortæller han i et interview med OLFI, som du kan læse her på siden i morgen og høre i programmet Frontlinjen på Radio4 kl. 11.05 tirsdag.

Det har været nogle turbulente uger for Danmarks nye forsvarschef, som tiltrådte stillingen den 1. december. General Flemming Lentfer har set sig selv omtalt i snart sagt alskens danske medier og udstillet som både kuet skødehund og desavoueret »styrelseschef for Forsvaret«. Men ingen har rigtigt hørt noget fra manden selv, som efter OLFIs og Radio4’s interview med forsvarsminister Trine Bramsen (S) i januar aflyste en række lovede interview med flere medier – heriblandt både OLFI og Radio4.

Men tirsdag stiller forsvarschef Flemming Lentfer op og svarer beredvilligt på alle spørgsmål. Det gør han dels i et længere interview, som OLFI bringer i morgen og i udsendelsen Frontlinjen på Radio4 kl. 11.05. Her slår Flemming Lentfer fast, at han – ikke længere må vi forstå – skal spørge om tilladelse i Forsvarsministeriet for at stille op til interview med eksterne medier.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om, hvordan general Flemming Lentfer har aflyst lovede interview med Berlingake og OLFI …

»Jeg har frie rammer til at stille op til interview, og der kommer flere,« siger Flemming Lentfer, som også afviser, at han denne gang skulle spørge om lov til at lade sig interviewe af OLFI og Radio4.

Debatten om forsvarschefens embede er en politisk debat

Men hvorfor aflyste han så interviews med OLFI, Radio4, Berlingske og Altinget i januar?

»Det er rigtigt, at I blev lovet interview. Det valgte vi i koordination med ministeriet at udskyde til et senere tidspunkt. Jeg syntes, at debatten om forsvarschefens embede er en politisk debat, som jeg i virkeligheden ikke har meget at bidrage til. Men nu er vi her, og jeg tager meget gerne interview med alle dem, som vil tale med mig.«

Vi havde bedt om et helt almindeligt tiltrædelsesinterview, som alle dine forgængere er stillet op til. Hvad er det politiske i et tiltrædelsesinterview?

»Spørgsmålene har jo politisk karakter om mit forhold til ministeren, og om vi nu kan finde ud af at samarbejde, og hvordan er det i forhold til dine forgængere. Alt det har jeg egentlig ikke det store behov for at kommentere, andet end at jeg har et super godt samarbejde med ministeren og ledelsen i Forsvarsministeriet.«

Det kan lyde som om, at det mere er forsvarsminister Trine Bramsen, der har et behov for, at du ikke er for offentlig. Kan du helt afvise det?

»Det kan jeg i hvert fald sige med sikkerhed nu, at det er et stærkt ønske fra ministeren, at man gerne ser Forsvarskommandoen kommunikere aktivt om det, der foregår i Forsvaret.«

Skal du bede om lov til at stille op til sådan et interview som det her?

»Nej, ikke i forhold til det her,« siger Flemming Lentfer.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer