Forsvarschef i kovending: Afblæser lovede interview med Berlingske og OLFI

Forsvarschef Flemming Lentfer og forsvarsminister Trine Bramsen (S) på Livgardens Kaserne tirsdag den 1. december, da udvalgte medier var inviteret til at tage billeder af generalen og ministeren. Foto: TV2

Da general Flemming Lentfer tiltrådte stillingen som forsvarschef 1. december, afviste han at stille op til interview, men lovede til gengæld at stå til rådighed for pressen i januar. Det løfte har han nu fortrudt. Hverken Berlingske eller OLFI får noget interview, og i stedet vil forsvarschefen kommunikere via interne kanaler.

Danmarks nytiltrådte forsvarschef stiller alligevel ikke op til det interview, som han ellers lovede OLFI ved sin tiltrædelse i december. Det fremgår af et skriftligt svar, som Forsvarskommandoen har sendt til OLFI.

»Forsvarschef Flemming Lentfer takker nej til at stille op til interviewet, da han har valgt fremadrettet at kommunikere om tiltrædelsen til sine medarbejdere via interne platforme. Vi skal beklage, hvis du tidligere er blevet stillet et tiltrædelsesinterview i udsigt,« skriver pressemedarbejderen ved Forsvarskommandoen.

Kovendingen kommer dagen efter, at OLFI publicerede et interview med forsvarsminister Trine Bramsen (S). I det gjorde ministeren det klart, at hun anser forsvarschefen for at være chef for en styrelse på lige fod med direktøren for Skattestyrelsen.

»Som forsvarschef er man ikke valgt politiker. Det er politikerne, som er valgt til at kommunikere og stille op i debatter,« sagde hun.

OLFI ville gerne have hørt Forsvarskommandoen, om Trine Bramsens udtalelser har fået forsvarschefen til at afblæse interviewet. Men det ønsker Forsvarskommandoen ikke at svare på. Det er imidlertid ikke kun OLFI, som bliver afvist. Også Berlingske har modtaget et skriftligt afslag på ønsket om et interview.

Artiklen fortsætter under tweetet …

»Vi skylder dig en tilbagemelding om vores drøftelser vedrørende interview med forsvarschef Flemming Lentfer. Forsvarschefen har valgt at takke nej til at stille op til flere tiltrædelsesinterview,« skriver Forsvarskommandoen til Berlingske journalist Steffen McGhie.

Stiller heller ikke op til interview om fremtiden

Af svaret fra Forsvarskommandoen til både OLFI og Berlingske fremgår det, at forsvarschefen halvanden måned efter at have sat sig i stolen vil kommunikere om »sin tiltrædelse via interne platforme«. Da OLFI gerne ville interviewe forsvarschefen om fremtiden, sendte OLFI torsdag over middag en ny mail til Forsvarskommandoen med ønske om et almindeligt interview med fokus på fremtiden. Men heller ikke sådan et interview får OLFI.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse OLFIs interview med forsvarsminister Trine Bramsen, som alligevel ikke vil reformere Forsvarsministeriets organisation …

»Han stiller heller ikke op til et interview om fremtiden,« siger oberst Susanne Lund, som kommunikationschef i Forsvarskommandoen.

I december lovede du mig, at forsvarschefen i januar ville stille op til interview med alle de medier, som var interesserede i at interviewe ham. Du lovede ad flere omgange og direkte over for mig personligt, at jeg nok skulle få mit interview. Hvad er årsagen til, at jeg alligevel ikke kan få et interview?

Artiklenfortsætter under teweetet …

»Det er det svar, som du har fået.«

Det er ikke noget svar.

»Men det det svar, som vi har.«

I skriver, at han vil kommunikere om sin tiltrædelse internt i Forsvaret. Jeg skal ikke interviewe ham om hans tiltrædelse. Jeg vil gerne interviewe ham om fremtiden. Hvorfor vil han ikke stille op til det?

»Fordi han har kommenteret det, som han vil i forhold til sin tiltrædelse i de eksterne medier, som han gik ud i dengang.«

Hvordan har du det med, at du har lovet et interview med forsvarschefen og nu løber fra dit løfte?

»Jeg har ikke flere kommentarer.«

Kommentarer

6 KOMMENTARER

  1. Om manden er kompetent kan jeg ikke udtale mig om, men hvis en forsvarschef ikke engang kan sætte en baret bedre end en værnepligtig med en uges tjeneste under bæltet. Så ved jeg næsten ikke hvad jeg skal tænke.

  2. Jeg er ikke overrasket, og det er et spørgsmål om, at vi har en minister som vil styre butikken, hvilket hun er i sin gode ret til. Og derfor var det også godt, at der ikke blev valgt en af vores faglige kapaciteter som ny forsvarschef, da de skal fungere som netop det faglige kapaciteter som kan sige fra og til. Jeg har kun et krav til Trine, og det er, at hun tillader alle vores faglige kapaciteter (som af gode grunde ikke er forsvarschefen) at sige deres meninger i en offentlig og for nogle sager intern debatter, således at vi kan få drøftet og styrket forsvaret af den vej. På mange måder er det i mine øjne også de mange faglige kapaciteter i forsvaret og ikke forsvarschefen som skal sætte retning. Men jeg vil holde godt øje med om der bliver lagt et tæppe udover forsvaret og om forsvarets ansatte får mundkurv på ift. det faglige grundlag for politikudviklingen.

  3. han har vel ikke fået lov til at have en mening… forvalteren i min lokale NETTO har mere indflydelse i butikken end en anden forvalter har i SIN butik, armene over kors og så ellers være tøsesur

  4. Så er det derfor at vi ikke har set nogen interview med hverken direktøren for Statens Seruminstitut eller Sundhedsstyrelsen de sidste knap et års tid?

  5. Jeg vil tro Forsvaret har besluttet at vasketøjet hænges til tørre i kælderen, altså internt, så er det jo også til tjenestebrug og udenfor offentlighedens rækkevidde. Forsvarschefen mener jo ikke der er en forkert kultur i forsvaret, et par møgsager måske, men ja…….

  6. Er det ikke ret nyt, at en styrelseschef ikke har lov til at sige bare lidt om sine ideer om driften af vedkommende styrelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here