spot_img

Auditørkorpset rejser sigtelse mod hærchef Hans-Christian Mathiesen

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Generalmajor og chef for hærstaben Hans-Christian Mathiesen sigtes for tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse. Det skriver Forsvarsministeriets Auditørkorps i en pressemeddelelse torsdag. Der forestår dog yderligere efterforskning, før det afgøres, om der også skal rejses tiltale mod generalmajoren, der har været fritaget for tjeneste siden slutningen af oktober.

Forsvarets Auditørkorps har torsdag middag sigtet hærchef Hans-Christian Mathiesen for tjenestemisbrug efter straffelovens § 155 og for grov pligtforsømmelse efter den militære straffelovs § 27. Det oplyser auditørkorpset i en pressemeddelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at man på baggrund af den gennemførte efterforskning har vurderet, at der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse sigtelse mod generalmajoren, der har været fritaget for tjeneste siden 24. oktober. Auditørkorpset skriver desuden, at det kræver yderligere efterforskning, før man er i stand til at afgøre, om der skal rejses tiltale.

Sagen mod Hans-Christian Mathiesen tog sin begyndelse i slutningen af oktober, hvor OLFI kunne afsløre en række nepotismeanklager mod hærchefen, der blandt andet skulle have fremmet sin kærestes karriere ved i al hemmelighed at ændre på optagelseskriterierne til den prestigefyldte uddannelse Master i Militære Studier, så kæresten kunne optages, ligesom han senere skulle have oprettet en projektstilling skræddersyet til kæresten.

LÆS OGSÅ: H.-C. Mathiesen gik på isen

OLFI’s afdækning af sagen gav anledning til, at Forsvarsministeriets Auditørkorps indledte en såkaldt forundersøgelse, der skulle afdække, om der var grundlag for en regulær efterforskning. I forbindelse med forundersøgelse blev hærchefen fritaget for tjeneste, hvilket han har været lige siden.

Med dagens sigtelser undgår flere forhold i sagen at falde for forældelsesfristen, der for så vidt angår den civile straffelovs § 155 er på fem år.

Andre læste også

Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til »borgerkrig«

Abonnement
INTERVIEW. Håndteringen af fregatsagen udstiller den gensidige mistillid mellem politikere, officerer og embedsmænd, der gennemsyrer forsvarsområdet. Det mener politisk analytiker Lars Trier Mogensen, som samtidig peger på, at Elbit-sagen i sig selv kunne have kostet Flemming Lentfer jobbet. Til syvende og sidst skal der dog andet og mere til...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
T. Halken
Læser
T. Halken
31. januar 2019 19:06

Vil ministeren stadigvæk have at vi skal tro på at der ikke er andre sager. Der er brug for en uvildig undersøgelse – evt efter valget.

ottochristensen
Læser
ottochristensen
2. februar 2019 13:19

Hej T. Halken
Der er ingen tvivl om at ministeren inderligt håber, at offentligheden tror, at at der hersker ro, orden og redelighed i ledelsen af forsvaret, har har dog ikke meget at have sine forhåbninger i. Forsvarsledelsen nuværende skandaler vil kræve meget kreative advokater, for at få raget kastanjerne ud af ilden for de uansvarlige generaler.
Helt enig, der er brug for en uvildig og kompetent undersøgelse af forsvarets ledelsestil, ledere, og virksomhedskultur.