Regeringen vil indsætte lodsbåde til bekæmpelse af migration i Middelhavet

0
Regeringen agter at anskaffe to lodsbåde til indsættelse i modificerede udgaver i EU's grænsepolitimission Frontex i Middelhavet. Billedet viser en 13,9 m lodsbåd fra DanPilot og illustrerer alene, hvordan sådan en kan se ud. Foto: DanPilot

Regeringen arbejder på at anskaffe to modificerede lodsbåde til indsættelse i EU’s grænsepolitimission Frontex i Middelhavet i et år fra foråret 2019. Bidraget skal styrke EU’s indsats mod migration og grænseoverskridende kriminalitet i Middelhavet.

Der bliver formentlig tale om modificerede lodsbåde, når Danmark fra foråret 2019 i et år udsender to patruljebåde til indsættelse i kampen mod “irregulær migration og grænseoverskridende kriminalitet” i Middelhavet. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando (VFK) i et skriftligt svar til OLFI.

“Planlægningen er først ved at blive iværksat nu, hvorfor det er for præmaturt at tale om detaljer i forhold til denne endnu,” skriver VFK.

Læs også: Danmark øger sit bidrag til bevogtning af EU’s ydre grænse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede på det uformelle EU-topmøde i Salzburg i sidste uge regeringens plan for en markant forøgelse af Danmarks bidrag til EU’s grænseagentur Frontex. Planen rummer tilbud om udsendelse af kapaciteter fra både Forsvaret og Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vi læse reportagen fra OLFIs flyvning med Challengeren over Middelhavet i februar 2017, da det lykkedes at spotte og fange smuglere fra Albanien. Foto: Ernstved

Ud over de to modificerede lodsbåde med mandskab fra politiet og forsvar ønsker regeringen endnu en gang at udsende et af Forsvarets overvågningsfly, et køretøj med termisk udstyr og en såkaldt heartbeat-detektor. Patruljebådene forventes udsendt til Frontex Joint Operation Poseidon i Grækenland på baggrund af drøftelse i Det Udenrigspolitiske Nævn den 21. september.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer