spot_img

Regeringen vil indsætte lodsbåde til bekæmpelse af migration i Middelhavet

Regeringen arbejder på at anskaffe to modificerede lodsbåde til indsættelse i EU’s grænsepolitimission Frontex i Middelhavet i et år fra foråret 2019. Bidraget skal styrke EU’s indsats mod migration og grænseoverskridende kriminalitet i Middelhavet.

Der bliver formentlig tale om modificerede lodsbåde, når Danmark fra foråret 2019 i et år udsender to patruljebåde til indsættelse i kampen mod “irregulær migration og grænseoverskridende kriminalitet” i Middelhavet. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando (VFK) i et skriftligt svar til OLFI.

“Planlægningen er først ved at blive iværksat nu, hvorfor det er for præmaturt at tale om detaljer i forhold til denne endnu,” skriver VFK.

Læs også: Danmark øger sit bidrag til bevogtning af EU’s ydre grænse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede på det uformelle EU-topmøde i Salzburg i sidste uge regeringens plan for en markant forøgelse af Danmarks bidrag til EU’s grænseagentur Frontex. Planen rummer tilbud om udsendelse af kapaciteter fra både Forsvaret og Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vi læse reportagen fra OLFIs flyvning med Challengeren over Middelhavet i februar 2017, da det lykkedes at spotte og fange smuglere fra Albanien. Foto: Ernstved

Ud over de to modificerede lodsbåde med mandskab fra politiet og forsvar ønsker regeringen endnu en gang at udsende et af Forsvarets overvågningsfly, et køretøj med termisk udstyr og en såkaldt heartbeat-detektor. Patruljebådene forventes udsendt til Frontex Joint Operation Poseidon i Grækenland på baggrund af drøftelse i Det Udenrigspolitiske Nævn den 21. september.

Andre læste også

Action24 viser, at soldaterne selv er den bedste reklame for Forsvaret

KOMMENTAR. Action24 var en saltvandsindsprøjtning uden sidestykke, og jeg har i nyere tid aldrig set så mange glade og smilende soldater. Messen i Fredericia viste, at soldaterne sælger billetter helt uden styrelsernes indblanding. Send soldaterne ud på mini-messer i alle garnisonsbyer! Ja, det koster, men det kan være dyrere...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer